Notícies

Concert benèfic a favor del Banc dels Aliments organitzat pel Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona 

Foto : Concert benèfic a favor del Banc dels Aliments organitzat pel Conservatori de Música Isaac Albén

El Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona organitza, per quart any consecutiu, un concert benèfic a favor del Banc dels Aliments. El concert, que comptarà amb la participació de deu professors del Conservatori, tindrà lloc el dimarts 22 de novembre, a les 20 h, a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona. A l’acte, que coincidirà amb la celebració de la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música, es podran portar aliments o bé fer donatius —que després es bescanviaran per productes alimentaris bàsics—, els quals seran destinats al Banc dels Aliments.

El concert comptarà tant amb actuacions de solistes, com és ara Josep Maria Escalona amb l’orgue o Roger Tapias amb la guitarra, com de duets formats per Jesús Lira, amb el violí, i Tània Parra, amb el piano; Alfred Cots, amb el violí, i Maria Figa, amb el piano; Maike Burgdorf, amb l’arxillaüt, i Sara Parés, amb la flauta de bec, o Joan Fèlix, amb la viola, i Montse Cases, amb el piano. Els músics interpretaran obres de François Couperin, Eugène Gigout, Johannes Brahms, Francesc d’Assís Tàrrega o Roland Dyens. 

El Concert Benèfic del Conservatori de Música de la Diputació suposarà l’inici del Gran Recapte que organitza el Banc dels Aliments i que s’estén a tot Catalunya durant els dies 25 i 26 de novembre. Aquesta iniciativa es remunta a l’any 2009 amb l’objectiu de recollir aliments que després es destinen a entitats benèfiques. Després dels 16.000 quilos d’aliments que van recollir en la primera edició, l’organització treballa, any rere any, per superar aquesta xifra. Al concert anterior el Conservatori va recaptar prop de tres-cents quilos d’aliments, una fita que l’entitat pretén millorar de cara en aquesta quarta edició.