Notícies

 XALOC forma 150 treballadors de 90 municipis sobre el procediment per elaborar els pressupostos per a l’exercici de 2017

Foto :  XALOC forma 150 treballadors de 90 municipis sobre el procediment per elaborar els pressupostos per a l’e

XALOC (Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona) ha impartit avui una jornada de formació sobre els pressupostos locals per a l’exercici de 2017, a la qual han assistit 150 càrrecs electes, secretaris interventors, interventors i tècnics municipals de les àrees econòmiques de 90 municipis diferents. 

 

L’objectiu de la sessió ha estat oferir coneixements sobre els elements essencials que cal tenir en compte a l’hora d’elaborar aquests documents d'acord amb el context actual, en el qual es preveu una possible pròrroga dels pressupostos generals de l’Estat. És per aquest motiu que la jornada ha incidit, principalment, en els criteris d’estabilitat pressupostària, en la regla de la despesa i en la sostenibilitat financera. 

 

Miquel Noguer, vicepresident primer de la Diputació de Girona i responsable de l’àrea de Promoció Econòmica, Contractació i Hisenda, ha estat l’encarregat de presentar la jornada, i ha remarcat que “la Diputació i XALOC ofereixen regularment formació en matèria econòmica als ajuntaments gironins amb ponents de primera línia com els d’avui”. Entre els conferenciants ha destacat especialment Gabriel Hurtado López, sotsdirector general d’Estudis i Finançament d’Entitats Locals del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, així com els sotsdirectors generals adjunts Eva Donoso i Pablo Lanza.

 

Durant la sessió, que ha tingut lloc a l’Hotel Carlemany de Girona, s’han exposat diferents aspectes a tenir en compte en l’àmbit dels pressupostos locals i també s’han presentat les novetats en relació amb el destí del superàvit, les sentències recents del Tribunal Constitucional sobre l’LRSAL (Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local) i les noves obligacions de publicitat vinculades a la Base de Dades Nacional de Subvencions.