Notícies

El Cor de Cambra de la Diputació de Girona presentarà «Motets», obra exponent de J. S. Bach

El Cor de Cambra de la Diputació de Girona presentarà un nou espectacle, «Motets» de J. S. Bach, sota la direcció, com ja és habitual, de Pablo Larraz, que es podrà veure el proper cap de setmana en dues ocasions. La primera, el dissabte 12 de novembre a les 21 h a l’Auditori de Girona, i la segona el dia següent, diumenge 13, a les 18 h a la Basílica de Castelló d’Empúries. Per a aquesta ocasió el Cor de Cambra té les col·laboracions de l’organista Juan de la Rubia i del violoncel·lista Urko Larrañaga. Les entrades, que tenen un cost de 10 €, són a la venda a través del sistema habitual de venda de l’Auditori de Girona, el web (www.auditorigirona.org) o les taquilles de l’espai. Pel que fa a la segona actuació, es podran adquirir mitjançant els membres del Cor de Cambra.

Els «Motets» de J. S. Bach són un recull de composicions que conformen una de les obres exponents del repertori del reconegut compositor alemany. Compostos al voltant de l’any 1730, sis d’aquestes peces tenen una autoria clara, mentre que una ha estat proposada, ateses les seves característiques i musicalitat, i una altra és incerta. En qualsevol cas,  els «Motets» de Bach són un dels millors exemples de la capacitat creativa del compositor d’Eisenach (Turíngia). Aquest tipus de composicions eren utilitzades durant la litúrgia i en actes funeraris, i pel que fa als de Bach constitueixen un dels reculls més significatius d’aquests tipus de composicions. Els motets són obres amb una dificultat interpretativa notable pròpia de peces musicals d’alt nivell, un fet que converteix aquestes dues actuacions en un repte per al Cor de Cambra de la Diputació de Girona.


Cor de Cambra de la Diputació de Girona


El Cor de Cambra va néixer l’any 2003, dirigit per Montserrat Meses i Lluís Caballeria. Ara, és Pablo Larraz qui n’ha assumit la direcció. El Cor ha actuat en nombrosos festivals de prestigi reconegut, com la Schubertíada de Vilabertran, el Temporada Alta, el Festival Grec o les Nits de Clàssica de Girona, entre d’altres.

Pablo Larraz

Pel que fa a la seva vinculació al Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació, Pablo Larraz dirigeix el Cor de Cambra i el Cor Jove. Des de l’any 2010 també ha assumit l’assistència de la direcció de l’Orfeó Català. A més, Larraz ha estat director de diverses cors, com per exemple el Cor Albada de l’Agrupació Cor Madrigal (ACM) o el Cor Jove de l’Orfeó Gracienc. També ha estat l’encarregat de preparar els concerts participatius Messies Participatiu de “la Caixa” a Barcelona durant cinc anys. Quant a la seva pràctica com a solista, Pablo Larraz ha participat en diversos oratoris, misses i cantates, a banda de la seva vinculació amb el Cor Lieder Càmera de Sabadell, el Coro Barroco de Andalucía i diversos grups especialitzats en música antiga, entre d’altres. 

Juan de la Rubia
 
Es tracta d’un dels intèrprets més guardonats de la seva generació. A més del premi obtingut al Concurs Permanent de Juventudes Musicales de España, ha estat guardonat amb el premi El Primer Palau del Palau de la Música Catalana. El 2012 Juan de la Rubia va ser nomenat membre de la Reial Acadèmica Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, a banda de la seva vinculació com a docent amb l’Escola Superior de Musica de Catalunya (ESMUC). Ha col·laborat amb el Cor Lieder Càmera de Sabadell el Coro Barroco de Andalucía i diversos grups especialitzats en música antiga, entre d’altres. Habitualment actua en escenaris tant europeus com d’altres conteniments, com per exemple Àsia o Amèrica Llatina.