Notícies

Palau-saverdera inaugura el nou vial de connexió entre el nucli del poble i la urbanització del Mas Isaac

Palau-saverdera ha inaugurat avui el nou vial de connexió entre el nucli del poble i la urbanització del Mas Isaac. Aquest nou carrer facilitarà el trànsit de persones i de vehicles entre el nucli antic del poble i aquesta urbanització, sense necessitat de passar per la carretera Gi-610. A l’acte hi ha assistit el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i l’alcaldessa de Palau-saverdera, Isabel Maria Cortada, entre altres autoritats i veïns del poble.

El nou carrer està situat a l’extrem de l’avinguda Mas Oriol –l’avinguda on hi ha la piscina– i té dos sentits de circulació i voreres. A més, passa per sobre del rec del Mas Oriol i, per fer-ho, s’ha col•locat una estructura de formigó de grans dimensions que fa de pont sobre el torrent. Durant l’acte d’inauguració l’alcaldessa, Isabel Maria Cortada, ha destacat dues idees del que suposa una obra com aquesta: «d’una banda, significa element d’unió física, deixar un relatiu aïllament i estar connectats de manera completa; i per altra banda, cal tenir en compte l’expressió “estendre ponts” i agafar-la com una imatge del que hauria de ser la unió veïnal, de compromís amb el territori on la gent ha triat viure-hi». Per la seva banda, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha destacat la importància de portar a terme obres com la que inaugurem avui ja que «signifiquen millores en la qualitat de vida dels veïns». Tal com va explicar el president «la separació entre nuclis urbans no només suposa una dispersió de la població, sinó que en molts casos es tradueix en camins en mal estat per als quals han de conviure vehicles i persones, amb la perillositat que això comporta. Amb actuacions com aquesta es fa un esforç per dignificar urbanísticament el municipi, però sobretot s’inverteix en la millora del dia a dia dels seus residents» ha afirmat.

Aquestes obres van començar el passat 25 de gener i fa poques setmanes que aquest nou carrer ja està obert al trànsit. El projecte ha tingut un cost total de 177.956,16 euros i el finançament ha anat a càrrec de: l’Ajuntament, 82.956,16 euros; la Diputació de Girona, 90.000, i el Consorci de la Costa Brava, dels 5.000 euros restants. Els treballs s’han executat en dues fases. La primera fase, amb un cost de 83.353,54 euros, es va adjudicar a Construccions Rubau i va servir, bàsicament, per aplanar el terreny, col•locar l’estructura de formigó i pedra d’escullera en els marges del rec. La segona fase de les obres, que ha tingut un cost de 94.602,62 euros, es va adjudicar a l’empresa Artea Mediambient SL i va servir, entre altres coses, per pavimentar el nou vial, amb formigó tenyit de color terrós perquè tingui el mínim impacte possible, i per habilitar les voreres. 

Dins el mateix contracte, l’empresa va oferir una sèrie de millores que ha executat, sense cost addicional per a l'Ajuntament, i que són les següents: la reposició del subministrament elèctric al Mas Oriol, la prolongació del tram d’escullera que ja s’havia col•locat durant la primera fase, l’habilitació d’un pas de fauna, la revegetació de diverses zones i la col•locació de bandes reductores de velocitat i de tanques de fusta al llarg del carrer.