Notícies

XALOC forma els treballadors municipals sobre la revisió d'ofici dels actes administratius

XALOC (Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona) ha impartit, aquest matí, una jornada de formació adreçada a tècnics municipals i càrrecs electes. Les ponències han tractat sobre el procediment administratiu de la revisió d’ofici, que es dóna quan un ens local revisa les causes de nul·litat d’un acte.

Diversos tècnics del SAF (Servei d’Assistència i Formació) de la Diputació; Marta Franch Saguer, professora de dret administratiu de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Emília Giménez Yuste, magistrada del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, han estat els encarregats d’impartir les ponències. «El contingut de la sessió se centra en una matèria tan interessant com complexa. Per aquest motiu, des d’aquest òrgan considerem molt important dedicar-hi un espai formatiu», ha dit Jordi Camps, president delegat de XALOC. Camps també ha explicat que «ja s’està preparant el contingut del pla de formació als ajuntament per a l’any 2017».

La trobada, que ha tingut lloc a l’Hotel Carlemany de Girona, forma part del IV Seminari d’Actualització Jurídica i Dret Local que l’organisme autònom de la Diputació ofereix als municipis de les comarques gironines. A més, a l’acte també hi ha participat el nou gerent de XALOC, Josep Manel Rosón Santín, que des del dia 1 d’octubre ocupa el càrrec en substitució de Xavier Alberch.

El seminari, que consta de set jornades teòriques com la que s’ha fet avui, forma part del Pla de Formació de XALOC 2016, que també ofereix tres tallers específics. Es tracta d’un tipus de formació, amb una mitjana de 85 assistents per sessió, que està esdevenint un referent en la formació de treballadors municipals de la demarcació.

La propera sessió, que tindrà lloc el 25 de novembre, portarà el títol «L’organització municipal. Cap a un nou municipalisme? El paper dels governs locals en el canvi d’època», i serà impartida per Joan Subirats i Humet, catedràtic de ciència política de la Universitat de Barcelona, i per Francisco Velasco Caballero, catedràtic de dret administratiu de la Universitat de Autònoma de Madrid. Aquesta serà la darrera jornada del seminari.