Notícies

Carles Salgas destaca la importància del sector primari a la Fira de la Llet

Foto : Foto: Martí Artalejo

La cinquena edició de la Fira de la Llet de Vilobí d’Onyar, emmarcada dins de la vint-i-novena Festa de Sant Galderic, ha tingut lloc aquest darrer cap de setmana. Activitats lúdiques, gastronòmiques, comercials i culturals vinculades a l’exercici de la pagesia han comptat tant amb la participació de professionals agrícoles i ramaders com de públic divers. 

Carles Salgas, diputat responsable dels Serveis de Millora i Expansió Ramadera i Genètica Aplicada (SEMEGA) de la Diputació de Girona, ha estat present en l’acte d’inauguració de la Fira de la Llet, una cita remarcable en el calendari atesa la importància que el sector agrícola i ramader té en el teixit empresarial de les comarques gironines. Carles Salgas ha aprofitat l’acte per manifestar el seu compromís amb el sector primari: «Aquesta trobada és una plataforma idònia per promocionar el municipi que l’acull i, com no podria ser d’altra manera, per recordar la rellevància que té el món de la pagesia arreu de la demarcació de Girona». Cristina Mundet, alcaldessa de Vilobí d’Onyar; David Mascort, secretari general d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, i Elisenda Guillaumes, directora territorial d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de Girona, a més d’altres alcaldes de la comarca i membres del consistori, també han mostrat el seu suport a un ofici que durant els darrers anys ha vist reduït el nombre de persones que s’hi dediquen.  

A banda de la vessant més professional, la cinquena edició de la Fira de la Llet ha inclòs la degustació de productes làctics, una mostra d’animals de granja, tallers, concursos i exposicions.