Notícies

XALOC forma els treballadors municipals en l’àmbit de les incompatibilitats laborals i la responsabilitat penal 

Foto : Foto: Martí Artalejo

XALOC (Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona) ha impartit avui una jornada de formació, adreçada a tècnics municipals i càrrecs electes, sobre les incompatibilitats de les autoritats i el personal de l’Administració local i la responsabilitat penal en l’àmbit de l’exercici de la funció pública de la dita Administració. «Es tracta de dues qüestions molt importants —ha explicat Jordi Camps, president delegat de XALOC—, perquè incideixen en la necessitat d’un bon funcionament de les administracions públiques».

La jornada, que ha tingut lloc a l’Hotel Carlemany de Girona, forma part del IV Seminari d’Actualització Jurídica i Dret Local que l’organisme autònom de la Diputació ofereix als municipis gironins. Ha estat impartida per Miguel Sánchez Morón, catedràtic de dret administratiu de la Universidad de Alcalá de Henares, i Fermín Morales Prats, catedràtic de dret penal de la Universitat Autònoma de Barcelona. 

El IV Seminari d’Actualització Jurídica i Dret Local (que consta de set jornades teòriques com la que s’ha fet avui) forma part del Pla de Formació de XALOC 2016, que també ofereix tres tallers específics. Es tracta d’un tipus de formació, amb una mitjana de 85 assistents per sessió, que està esdevenint un referent en la formació de treballadors municipals de la demarcació.

La propera jornada del seminari, que tindrà lloc el 21 d’octubre, tractarà sobre «La revisió d’ofici. Tècnica i complexitat», i serà impartida per Marta Franch Saguer, professora de dret administratiu de la Universitat Autònoma de Barcelona, i per Emilia Jiménez Yuste, magistrada del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.