Notícies

XALOC forma els ajuntaments en l’ordenament jurídic de les costes

Foto : Foto: Martí Artalejo


La Xarxa Local de Municipis (XALOC), en el marc del Pla de Formació de XALOC 2016, continua formant els ajuntaments a partir de tallers específics i del IV Seminari d’Actualització Jurídica i Dret Local, que enguany consta de set sessions teòriques. Avui ha tingut lloc la quarta sessió del seminari, que s’ha dedicat a la situació actual de l’ordenament jurídic de les costes i a l’impacte de la reforma de la Llei de costes sobre el litoral català, a més de la necessitat d’una regulació pròpia.

La presentació de l’acte ha estat a càrrec del president delegat de XALOC, Jordi Camps, que ha destacat la necessitat d'articular un model de gestió de l'espai costaner català, amb la Generalitat com a administració de referència i amb un major protagonisme dels ajustaments costaners.

La formació ha estat impartida pel catedràtic de dret administratiu de la Universidad Politécnica de Madrid Antonio Jiménez-Blanco y Carrillo de Albornoz i pel professor de dret administratiu de la Universitat de Girona Josep Maria Aguirre Font. La jornada ha acabat amb un col·loqui amb els ponents, que han participat en un torn obert de paraules amb els assistents.

L’objectiu del IV Seminari d’Actualització Jurídica i Dret Local és analitzar temes d’actualitat judicial, fent especial èmfasi en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten l’Administració local, per facilitar la tasca diària del personal tècnic al servei de les corporacions locals. La formació, impulsada per XALOC, amb una mitjana de 85 assistents per sessió, està esdevenint un referent a les comarques de Girona.

La propera sessió del Seminari tindrà lloc el 23 de setembre i tractarà principalment de les incompatibilitats de les autoritats i el personal de l’Administració local. També se centrarà en la responsabilitat penal en l’àmbit de l’exercici de la funció pública de l’Administració local.