Notícies

La Diputació forma el personal dels ens públics en l'àmbit de l'habitatge

El departament d'Habitatge de la Diputació de Girona, amb la col·laboració de la Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació de Barcelona, ha organitzat una jornada de debat i de reflexió sobre l'estat de l'habitatge a escala global, i de com es poden planificar les polítiques d'àmbit local amb els agents que treballen al territori. 

La jornada, que està tenint lloc a la Casa de Cultura de Girona, s’orienta al personal tècnic i administratiu, als càrrecs electes dels ajuntaments i consells comarcals i als treballadors de les entitats de la província de Girona que tenen relació amb l'àmbit de l'habitatge. 

La presentació de l'acte ha estat a càrrec del vicepresident de la Diputació Fermí Santamaria, que ha destacat “la importància de la reflexió des de l’administració local com a institució més propera als ciutadans i que, per tant, és la que coneix de primera mà els problemes en matèria d’habitatge”. Santamaria ha afegit que “un exemple del suport als ajuntaments és la campanya de subvencions per a polítiques locals d’habitatge de la Diputació de Girona, que enguany ha rebut 35 sol·licituds”.

L’objectiu principal de la jornada és proporcionar un espai de debat i formació al voltant de les principals polítiques d'habitatge, tenint en compte la complexitat del diàleg entre els objectius globals i les actuacions locals en aquest àmbit. 

El punt de partida de la jornada ha estat la presentació d'un estudi comparatiu de les polítiques d'habitatge a escala europea, realitzat dins la Càtedra d'Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili. Sergio Nasarre, director de la Càtedra, ha presentat l'estudi, el qual ha permès als assistents comparar i analitzar les conseqüències de les polítiques realitzades i els resultats obtinguts. Nasarre ha defensat que és molt important que tot allò que s'estudia a les universitats es comuniqui degudament als tècnics que treballen als ens locals.

Tot seguit, tindrà lloc una taula rodona amb el títol “Reflexions per a la pràctica: on som i on anem en matèria de polítiques d'habitatge?”, moderada per Nasarre. Hi participaran Àngels Mira, gerent del Patronat Municipal d'Habitatge de Barcelona; Carme Trilla, presidenta de la Fundació Hàbitat3; Nydia Tremoleda, antropòloga i especialista en programes de rehabilitació; Juli Ponce, professor de dret administratiu i catedràtic de la Universitat de Barcelona, i Carles Sala, secretari d'Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya.