Notícies

Carles Salgas es reuneix amb representants de la cooperativa Ramaders del Baix Empordà, entitat sòcia de Llet Nostra

Foto : Fotògraf: Martí Artalejo

Carles Salgas, diputat delegat de SEMEGA (Serveis de Millora i Expansió Ramadera i Genètica Aplicada), s’ha reunit aquest cap de setmana amb representants de la cooperativa Ramaders del Baix Empordà, sòcia de Llet Nostra. L’any 2014 la Diputació i Llet Nostra varen signar un conveni que estableix que Llet Nostra participarà en el projecte de la nova granja model de Monells, a la comarca del Baix Empordà, que té per objectiu impulsar i difondre el sector vaquí lleter català.

D’acord amb el conveni, Llet Nostra donarà a conèixer les instal•lacions al públic en general, especialment a les famílies i escoles. La intenció és oferir visites guiades a la granja, crear un espai interactiu museístic sobre les vaques i la llet i, alhora, idear activitats educatives, adreçades a tota mena de públic, al voltant dels productes derivats de la llet. S’hi inclourà una zona de jocs, una àrea de pícnic, aparcaments, lavabos, etc. Tant les instal•lacions com l’entorn de la granja es condicionaran amb vista a afavorir una experiència agrària completa als visitants, mirant de fer-los passar un dia agradable amb el màxim de facilitats possibles i sense alterar el benestar dels animals.

La granja, que està situada a la finca Camps i Armet de Monells i que actualment s’està reformant, és una iniciativa conjunta de la Diputació de Girona (per mitjà de SEMEGA) i de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), empresa pública de la Generalitat de Catalunya adscrita al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

SEMEGA disposa d’aquesta granja, avui obsoleta, des dels anys setanta. Amb aquest projecte la Diputació de Girona (propietària de la finca Camps i Armet i de l’explotació lletera) cedeix a l’IRTA la gestió de tota l’explotació agroramadera amb l’objectiu de transformar-la en la plataforma de recerca, innovació, formació i difusió del consum de llet a Catalunya. A la granja, hi haurà 120 vaques (les mateixes que hi ha ara), però s’hi modernitzarà la tecnologia de l’explotació.

Llet Nostra

Llet Nostra, la marca propietat de diverses cooperatives catalanes, és un projecte nascut el 2003 amb l’objectiu de donar sortida a la llet dels ramaders catalans i garantir, així, el futur del sector. Reuneix el 30 % dels ramaders catalans i el 25 % de la llet que es produeix al país.

Llet Nostra és un projecte social i comercial a favor d’un sector lacti competitiu i eficaç, el qual es pretén que sigui un referent de qualitat. A més, vol satisfer la demanda d’un segment del mercat que reclama el consum de productes de proximitat i autòctons a fi que reverteixi en benefici del territori.