Notícies

Dipsalut i Vies Verdes impulsen els Diumenges Saludables amb Marxa Nòrdica per promoure l’oci actiu i saludable

Foto : Dipsalut i Vies Verdes impulsen els Diumenges Saludables amb Marxa Nòrdica per promoure l’oci actiu i sa

Dipsalut i el Consorci de les Vies Verdes de Girona impulsen de forma conjunta una prova pilot de  marxa nòrdica que integra en una mateixa activitat els Parcs Urbans de Salut, les Vies Verdes i les Xarxes d’Itineraris Saludables. Els dos organismes de la Diputació de Girona han ideat quatre sortides programades en diumenge, de 9.30 a 11.30 hores, durant els mesos d’abril i maig, en què els assistents podran practicar marxa nòrdica. La iniciativa comença aquest diumenge, 10 d’abril, a Sant Feliu de Guíxols i es repetirà els diumenges 17 d’abril, 15 de maig i 29 de maig als municipis de Castell-Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro i Palamós, respectivament.

Amb aquestes sortides es pretén ampliar el nombre i el perfil d’usuaris d’aquestes infraestructures vinculades amb l’oci actiu i saludable i, alhora, donar a conèixer més enllà de les comarques gironines les activitats que s’hi programen. La iniciativa també vol promoure la realització d’activitat física en grup per afavorir la socialització i les interrelacions entre els participants. El Baix Empordà ha estat l’emplaçament escollit per realitzar aquesta prova pilot en tractar-se d’una comarca amb experiència en l’organització d’activitats vinculades amb la marxa nòrdica. L’activitat es realitza amb el suport del Consell Comarcal del Baix Empordà. 

Els Diumenges Saludables amb Marxa Nòrdica és una activitat oberta a tots els públics, gratuïta i dirigida per dinamitzadors experts en aquesta disciplina. Consisteix en un recorregut de dues hores que comença al Parc Urbà de Salut de cadascun dels municipis que participen en aquesta iniciativa, continua per les Xarxes d’Itineraris Saludables i les Vies Verdes i retorna al Parc Urbà de Salut on es realitzen uns estiraments.

Per participar en les sortides no cal inscripció prèvia ni tampoc disposar de bastons de marxa nòrdica perquè Dipsalut, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, facilitarà el material als assistents. Per assistir als Diumenges Saludables amb Marxa Nòrdica no caldrà ser un especialista en aquesta disciplina ni haver-la realitzat prèviament, ja que el nivell de dificultat serà bàsic. Un cop finalitzi aquesta prova pilot, està previst que la iniciativa es pugui fer extensible a la resta de comarques gironines que també disposen de Parcs Urbans de Salut, Vies Verdes i Xarxes d’Itineraris Saludables. 

Concurs de fotografia a Instagram

Les persones que assisteixin a aquestes trobades, i aquelles que practiquin la marxa nòrdica i tinguin perfil a Instagram podran optar a guanyar dos premis relacionats amb aquesta activitat ludicoesportiva. Dipsalut i Vies Verdes activaran el concurs d’Instagram “Diumenges Saludables amb Marxa Nòrdica”, al qual es podran presentar  fotografies captades en un itinerari saludable o a les vies verdes de Girona (Premi Itineraris), o en altres rutes (Premi Natura). El període de participació és entre el 7 d’abril i l’1 de juny d’enguany. 

Només caldrà seguir els comptes d’Instagram @dipsalut i @viesverdesgi i publicar les fotografies amb les etiquetes #senyisalut, #viesverdes i #marxanordica, comentar a quin premi s’opta i localitzar la imatge. Els premis consten d’un parell de bastons amb funda en la categoria “Itineraris” i un paquet de complements per a la marxa nòrdica en la categoria “Natura”. Les bases del concurs es podran consultar al web www.dipsalut.cat