Notícies

La transparència en la contractació pública enceta el Pla de Formació de XALOC

El Pla de Formació de XALOC 2016, que es compon de tres tallers específics i del IV Seminari d’actualització jurídica i dret local (que enguany consta de set sessions teòriques), ha començat avui amb una sessió inaugural dedicada a la transparència en la contractació pública. 

 

Aquesta primera sessió teòrica, que ha tingut lloc a l’Hotel Carlemany de Girona, ha comptat amb l’assistència de 89 inscrits, la majoria dels quals secretaris, interventors i tècnics municipals. La presentació de l’acte ha estat a càrrec del president delegat de XALOC, Jordi Camps, que ha destacat “la importància d’oferir formació als ens locals sobre la transparència en la contractació, ja que aquest tema està esdevenint un dels principals reptes i preocupacions per als ens locals de la demarcació de Girona”. 

 

La sessió ha estat impartida pel secretari general de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Francesc Esteve, i la directora general de Contractació Pública, Mercè Corretja.

 

L’objectiu de la quarta edició del seminari és analitzar temes d’actualització jurídica, fent una especial èmfasi en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten les entitats locals, a fi de facilitar la tasca diària del personal tècnic de les corporacions locals. Aquest tipus de formació impulsada per XALOC, amb una mitjana de 85 assistents per sessió, està esdevenint un referent en l’àmbit de les comarques gironines. 

 

La propera sessió del seminari tindrà lloc el proper dia 29 d’abril, i tractarà principalment sobre les noves lleis del sector públic i de procediment, i sobre el “zero paper”; l’expedient electrònic.