Notícies

La Diputació participa en una jornada per dinamitzar l’espai català transfronterer

La Diputació ha participat avui en una jornada orientada a reforçar els vincles entre institucions i empreses d’una banda i de l’altra de la frontera administrativa estatal. L’acte, que ha tingut lloc aquest matí a la Cambra de Comerç de Girona, ha estat presentat per Domènec Espadalé, president d’aquesta cambra; Jean-Pierre Navarro, president de la cambra de Perpinyà, i M. Àngels Planas, diputada de Programes Europeus de la Diputació de Girona.

M. Àngels Planas ha destacat que la cooperació entre els ens locals i les entitats de la Catalunya del Nord i les comarques de Girona és “un tema de vital importància per no quedar desdibuixats per l’enorme pes de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, i, també, de Montpeller i de Tolosa de Llenguadoc”.

També ha explicat la línia d’ajuts que la Diputació posa a disposició dels ajuntaments i consells comarcals per redactar tot tipus de projectes europeus, com ara «Life», «Horitzó 2020», «Europa creativa», «Erasmus +» o «Interreg» (els més sol•licitats).

La jornada ha comptat amb diverses ponències que han tractat de temes com ara la millora de la comunicació a l’espai català transfronterer; els projectes de cooperació territorial i de suport a les empreses amb finançament europeu; el pla Juncker d’inversions; la cooperació europea des del punt de vista empresarial, i la presentació de la cambra de comerç PIRINEUSMED. La jornada ha conclòs amb un parell de taules rodones sobre la governança de l’empresa i l’emprenedoria a l’espai transfronterer català.

Podeu consultar aquí el programa de la jornada.