Notícies

Ja és possible fer la Ruta del Ter des del passallís de Sobrànigues fins al mar per ambdós marges del riu

Avui s'han inaugurat les obres d’adequació de la Ruta del Ter en un tram entre Sant Jordi Desvalls (Gironès) i Colomers (Baix Empordà). Les actuacions realitzades han permès connectar la ruta per la riba esquerra del riu al seu pas per aquests dos municipis.

La inauguració ha comptat amb la presència del president del Consorci del Ter, Joaquim Roca; el diputat delegat del Consorci de les Vies Verdes, Albert Gómez; l’alcalde de Sant Jordi Desvalls, Josep Aulet; l’alcalde de Colomers, Josep Manuel López; el vicepresident del Consell Comarcal del Baix Empordà, Jaume Fontdevila, i Xavier Ventayol, de la Fundació Agbar.

La connexió de la Ruta del Ter pel marge esquerre es facilita l'accés als nuclis de Sant Jordi Desvalls i Colomers i a la seva oferta turística. A més, permet que hi hagi un eix de mobilitat entre les comarques del Gironès i el Baix Empordà per la riba esquerra del Ter.

Les actuacions que s’han desenvolupat s’han situat entre el riu Ter i la carretera GI-633 (al límit amb la GI-634). Els treballs han consistit en una esbrossada de la vegetació existent al tram, l’arranjament i compactació del ferm del camí per conformar la secció, la formació d’un talús per reforçar els marges i protegir el camí, i la construcció d’una palissada d’uns 16 metres de longitud, entre d’altres.

La inversió total ha estat de 42.107,19 €. L’obra s’ha finançat mitjançant les aportacions del PUOSC (7.004,58 €), la Diputació de Girona (20.000 €), l’Ajuntament de Colomers (4.000 €), l’Ajuntament de Sant Jordi Desvalls (4.000 €), la Fundació Agbar i fons propis del Consorci del Ter.

La Ruta del Ter és una ruta de poc més de 200 quilòmetres que uneix dos pols d’atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava, mitjançant un itinerari que segueix el curs del riu Ter i que travessa cinc comarques de Catalunya. La ruta es pot fer a peu o en bicicleta. Al llarg de la ruta es pot observar una diversitat de paisatges i es pot gaudir d’elements culturals, de la història i les tradicions de cada municipi per on passa el recorregut i, al mateix temps, es pot degustar una àmplia varietat gastronòmica i fer estada en diferents tipus d’allotjaments.