Notícies

Gran èxit de la campanya #somdietamediterrania entre els nens gironins

Foto : Gran èxit de la campanya #somdietamediterrania entre els nens gironins

Prop de 1.000  nens i nenes ja han participat en els tallers que s’estan impartint amb total èxit a les diferents escoles de la província de Girona, a iniciativa de la Fundació Dieta Mediterrània i en col·laboració de la Diputació de Girona.

Unes formacions que tenen objectiu de conscienciar els més joves sobre la importància de mantenir una alimentació sana i equilibrada com és la Dieta Mediterrània. Un model d’alimentació que aporta beneficis a la salut i és un referent internacional com a patró d’estil de vida.

Domingo Valiente, director executiu de la Fundació Dieta Mediterrània, explica que aquestes formacions són molt importants per “a conèixer de forma directa els beneficis que aporta una alimentació sana i equilibrada com és la Dieta Mediterrània, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. És el nostre deure ensenyar els valors nutricionals, saludables i culturals d’aquest estil de vida, tan arrelat a la nostra història, que passa de generació en generació”.

El suport de la Diputació de Girona a aquesta campanya s'emmarca en la voluntat de la institució de contribuir a les escoles i a la formació de les futures generacions de gironins. “En un moment com l'actual, en el qual hi ha tant males praxis alimentàries, col·laborar perquè els nostres nens i nenes s'eduquin en els hàbits alimentaris saludables va més enllà d'una obligació, es tracta d'una responsabilitat”, ha explicat el president de la Diputació, Joan Giraut.

Aquesta iniciativa es portarà a terme durant el mes de maig i en total s’impartiran tallers a 50 escoles,  dirigits als alumnes de primària i secundària de la província de Girona.

Els tallers estan dirigits per experts dietistes-nutricionistes de la Fundació Dieta Mediterrània, que interpel·lant la teoria i la pràctica mostren als més joves quins són els aliments més adients per un creixement correcte , quina és la piràmide d’aliments de la Dieta Mediterrània, la importància d’esmorzar bé, d' aliments tradicionals, de proximitat i molt mediterranis com són les herbes aromàtiques, conèixer la importància del etiquetatge dels aliments,… així com realitzar una activitat física diària.

Hashtag:

#somdietamediterrania

#ddgi