Notícies

Girona acull pianistes de tot Catalunya per acostar intèrprets i compositors

El Conservatori de Girona va organitzar aquest encontre juntament amb l’Associació de Conservatoris de Catalunya (ACCAT)

L’Auditori Viader va acollir dissabte passat alumnes de piano d’arreu de les comarques catalanes. Durant tot el dia van participar en diferents activitats a l’entorn d’aquest instrument, des de classes magistrals fins a conferències, a més d’un concert a càrrec d’alguns alumnes i del pianista convidat, Jordi Masó. I és que l’objecte de la trobada era el binomi Xavier Montsalvatge - Salvador Brotons, en combinació amb el pianista Jordi Masó.

Aquesta activitat s’inscriu en el projecte «Tradició i actualitat, compositors i intèrprets», organitzat per l’Associació de Conservatoris de Catalunya, de la qual forma part el Conservatori de Girona. L’objectiu del projecte és realitzar tres encontres arreu del país per apropar dues branques que s’haurien de donar la mà habitualment: intèrprets i compositors.

Al mateix temps es pretén que els alumnes de més nivell dels conservatoris catalans de grau professional treballin les obres dels compositors catalans en una doble faceta. D’una banda, els joves poden treballar l’obra d’un compositor català «històric» amb un intèrpret de reconeguda trajectòria, i de l’altra, també coneixen compositors actuals per treballar directament les seves composicions.

El projecte arrenca de la idea del pianista cerverí Santi Riu, que ha desenvolupat el concepte i que, a més, ha rebut l’adhesió de l’Associació Catalana de Compositors i el Gremi d’Editorials de Música de Catalunya.

L’experiència ha servit per conèixer més la música del nostre país, descobrir les obres dels compositors actuals i apropar joves pianistes i compositors.