Notícies

La Setmana de l’Energia proposa més de 300 activitats per millorar els hàbits en el consum energètic

Foto : La Setmana de l’Energia proposa més de 300 activitats per millorar els hàbits en el consum energ&

Catalunya celebrarà, entre els propers dies 23 i 27 de juny, una nova edició de la Setmana de l’Energia. Amb el lema ”Quan parlem d’estalviar energia i diners, tu tens la paraula”, i coincidint amb la Setmana de l’Energia Sostenible Europea, posarà a l’abast dels ciutadans i als professionals activitats orientades a conscienciar la ciutadania en la millora de la gestió energètica i en el canvi d’hàbits en el consum energètic.

L’oferta d’activitats d’enguany va des de jornades per a sectors professionals, com la que se celebrarà el dia 25 a Barcelona per impulsar l’eficiència energètica en els establiments hotelers, fins a actes per a infants com l’inflable “Saltem amb energia” o el joc “Hola Watty”, passant per jornades informatives i divulgatives per a la ciutadania, com el taller “Tu tens la paraula”, l’exposició sobre el Pacte d’Alcaldes o visites a la planta integral de valorització de residus i DistricClima. Enguany, les activitats, xerrades, tallers i exposicions s’organitzaran per tot el territori del país, en col·laboració amb els ajuntaments que ho han sol·licitat, i s’allargaran fins a finals del mes de juliol. En conjunt, s’organitzaran més de 330 activitats en 110 municipis de Catalunya.

A més, en aquesta edició s’estrena el concurs fotogràfic “Engega l’estalvi energètic!”, que consisteix en la publicació de fotografies sobre l’ús eficient de l’energia i les energies renovables, amb les etiquetes #Apago #Engego i #EUSEW14 a la xarxa Instagram. Entraran en el concurs totes les fotografies que es publiquin fins al proper 30 de juliol amb les etiquetes esmentades al compte Instagram @energiacat, que estiguin fetes a Catalunya i que contribueixin a donar a conèixer els aspectes més rellevants de l’eficiència energètica i les energies renovables. El guanyador s’endurà una estada a l’hotel Avenida Sofia de Sitges, que compta amb la certificació LEED Platinium.

L’organització de la Setmana de l’Energia és a càrrec de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Diputació de Girona, el Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i compta amb la col·laboració i adhesió de diferents empreses i entitats. La programació completa de la Setmana de l’Energia es pot consultar a l’adreça www.gencat.cat/setmanaenergia.

En aquest enllaç podeu trobar el programa sobre la formació a càrrec de l'ICAEN que ha tingut lloc avui a la Casa de Cultura en el marc de la Setman de l'Energia : http://www.cilma.cat/agenda/formacio-taller-de-contractacio-electrica-i-comptabilitat-energetica/