Notícies

El comerç electrònic i els negocis en línia, una oportunitat de creixement per a les empreses gironines

El comerç electrònic (e-commerce) i els negocis en línia estan emergint com una de les àrees de negoci amb més futur per al teixit empresarial gironí. Davant d’aquesta oportunitat de creixement i expansió empresarial, la Diputació de Girona i Nexes, el viver d’empreses de Forallac, estan impulsant l’ampliació en l’àmbit gironí del Cluster Ecommerce amb la voluntat de contribuir a augmentar la competitivitat de les empreses.

El Cluster Ecommerce va presentar-se ahir al Parc Científic i Tecnològic de la UdG en un acte que va comptar amb la participació de Ramon Soler, diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona, i Quim Gudayol, director del clúster.

L’objectiu de la presentació va ser donar a conèixer el clúster i incentivar nous emprenedors perquè en formin part. La jornada va comptar també amb ponències de Jaume Gomà, CEO (conseller delegat) d’Ulabox (primer supermercat exclusivament en línia, amb més de 100.000 usuaris), i Antoni Ribas, cofundador de Stikets (una empresa emergent de venda d’etiquetes personalitzades en línia, amb més de 30.000 comandes realitzades), referents totes dues del comerç electrònic català.

El Cluster Ecommerce, que compta amb 75 empreses adherides, permet a l’empresari participar en una associació que posa a la seva disposició totes les eines necessàries per iniciar un negoci en línia, i, a més, li permet cooperar i treballar de manera conjunta en projectes d’innovació, creixement, investigació i formació. Ofereix també condicions especials amb proveïdors, formació especialitzada, un directori web comercial, reducció de costos i accés a finançament i assessorament gratuïts.

El clúster incideix especialment en diversos àmbits, com ara el disseny (pautes generals, fotografia i traduccions), l’entorn en línia (disseny web, allotjament i màrqueting digital), els aspectes legals (protecció de dades i assessorament, registre de marques), la logística (transport, embalatge) i la gestió de pagaments.

Podeu trobar més informació sobre el Cluster Ecommerce a l’adreça www.clusterecommerce.com.