Notícies

La Diputació de Girona i consells comarcals defensen els ens supralocals

La Diputació de Girona i consells comarcals de la demarcació es mostren a favor de mantenir els consells com a Administració supralocal més propera als ciutadans. Aquesta és una de les principals conclusions a les quals van arribar ahir els responsables polítics dels ens, durant la trobada que van mantenir a Ripoll, en tractar el tema dels possibles canvis de les lleis estatal i catalana sobre l’Administració local.

Al mateix temps, i per la mateixa causa legislativa, els representants dels ens públics van deixar palès que són partidaris que a l’hora de voler tirar endavant les agrupacions de serveis públics es tinguin en compte les especificitats territorials i municipals. El president de la Diputació, Joan Giraut, i els presidents comarcals presents es van mostrar partidaris del fet que siguin els mateixos ajuntaments els que valorin la idoneïtat d’agrupar serveis públics o mantenir-se de manera independent. “És l’opció més eficient”, va manifestar Giraut.

La trobada va comptar amb la presència del president de la Diputació gironina, a més dels presidents comarcals del Baix Empordà, Joan Català; la Selva, Salvador Balliu; el Gironès, Jaume Busquets; la Garrotxa, Joan Espona, i el Ripollès, Miquel Rovira. La resta de presidents comarcals gironins (els de l’Alt Empordà, el Pla de l’Estany i la Cerdanya) van excusar la seva absència a la trobada. En la mateixa reunió, tots els presidents van manifestar la seva satisfacció per la coordinació existent entre els ens en matèria de col·laboració.