Notícies

Més de 130 participants a la jornada sobre la normativa d'activitats als municipis organitzada per XALOC

Més de 130 tècnics municipals i càrrecs electes han participat avui a les jornades impulsades per la Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC), sobre “modificacions en relació amb la normativa d'activitats”.

La primera de les dues sessions de què es componen les jornades s’ha fet avui (la segona tindrà lloc dijous), a la Casa de Cultura de Girona, i ha estat presentada per Marta Felip, diputada i vicepresidenta primera de XALOC.

Aquesta trobada té com a objectiu la realització d’unes sessions formatives que posin a l’abast de tots els operadors locals una eina que permeti estudiar i analitzar les novetats que s’han aprovat en l'aspecte normatiu de la Llei de prevenció i control ambiental de 2011, la incidència d'aquesta en la pràctica diària administrativa i, sobretot, la presa de consciència sobre la dificultat d’interpretar determinats preceptes després de les modificacions introduïdes.

Durant la presentació d’aquest matí, Marta Felip ha assenyalat que “es tracta d'una llei que té molta incidència en els municipis, ja que afecta la llicència d'activitats per a l'obertura de nous locals i establiments, i més” –ha afegit– “en aquells ajuntaments petits que tenen poc personal i que no disposen de serveis específics per a cada àrea”.

Felip també ha recordat la importància que XALOC continuï treballant per formar tècnics locals.

Les ponències d’avui han estat a càrrec de Ferran Torres, secretari de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, i Lluís Martí, advocat i professor associat de dret administratiu de la UdG.

Les jornades responen una vegada més a la filosofia dels plans de formació anuals que XALOC posa a disposició dels ajuntaments, que consisteix a dotar els tècnics municipals de les eines adequades perquè realitzin la seva tasca diària amb la màxima eficàcia i eficiència. Tot això, dins d’un procés de formació continuada.