Notícies

29 municipis més s'afegeixen al servei de gestió de la taxa de l'1'5 % de XALOC

El Ple ordinari de la Diputació ha aprovat la incorporació de 29 municipis al servei de gestió integral de la taxa de l’1’5 % de la Xarxa Local de Municipis (XALOC). Amb aquesta darrera adhesió, ja són 42 els ajuntaments gironins que deleguen a aquest organisme autònom de la Diputació la gestió, recaptació i inspecció de la taxa municipal amb què es grava les empreses subministradores de gas, llum, aigua i telefonia per l’aprofitament del domini públic local.

Els nous 29 municipis que s’adhereixen a aquest servei de XALOC són Flaçà, les Planes d’Hostoles, Pont de Molins, Sant Gregori, Sant Martí de Llémena, Vilabertran, Forallac, Sant Pere Pescador, Fornells de la Selva, Bescanó, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Sant Julià de Ramis, Cassà de la Selva, Aiguaviva, Sant Climent Sescebes, Sant Joan les Fonts, Sant Feliu de Guíxols, Besalú, Bordils, Boadella i les Escaules, Palafrugell, Sant Jaume de Llierca, la Bisbal d’Empordà, la Jonquera, Corçà, Torroella de Montgrí, la Pera, Vilajuïga i Madremanya.

L’objectiu del servei és millorar la gestió de la taxa de l’1,5 % i la de la telefonia mòbil, quant a la recaptació (que es farà trimestralment) i quant al règim de liquidació (per mitjà d’autoliquidacions). Amb aquest servei de gestió integral de la taxa, de l’1,5 %, la Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona vol continuar donant suport i assessorament als ajuntaments gironins i oferint-los recursos per tal de maximitzar-ne l’eficàcia.

 

Més informació: