Notícies

Ferrés anuncia la creació d'una taula de treball sobre violència de gènere als municipis gironins

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, la Diputació de Girona ha organitzat avui un acte en record de les víctimes d’aquest 2010 a Catalunya i com a mostra de condol i de rebuig a la violència envers les dones.

La presentació de l’acte ha estat a càrrec de la vicepresidenta de la Diputació, Maria Teresa Ferrés, que ha estat l’encarregada de llegir el manifest unitari contra la violència masclista. En les seves paraules, Ferrés ha destacat que “a Catalunya hem avançat molt en els darrers anys”, i que les institucions públiques s’han d’unir per “construir ponts perquè les properes generacions vagin perdent els referents d’una cultura destructiva enfront una altra que promogui noves formes de relació entre les dones i els homes”.

L’homenatge a les víctimes de la violència de gènere ha tingut lloc al claustre de la Diputació, on, a més, l’actor i director de teatre Martí Peraferrer ha fet una lectura de poemes de Maria Àngels Anglada. 

Taula de treball amb els municipis per intentar eradicar la violència de gènere a les comarques gironines
Aquest any, la Diputació s’ha volgut sumar als actes de commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones d’una manera més activa, tot anunciant la creació d’una taula de treball amb el món local per tal de col·laborar en la desaparició de la violència de gènere als municipis gironins.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta de la Diputació, M. Teresa Ferrés, durant la seva intervenció a l’acte d’aquest matí. La vicepresidenta ha explicat que des de la Diputació “hem de tenir polítiques actives en matèria de violència de gènere”; ha valorat positivament el treball que fins ara s’ha fet des de la demarcació gironina, i ha afegit que gràcies a tota aquesta feina “hem aconseguit tenir més consciència social”.

L’objectiu és, segons Ferrés, “treballar plegats, des de la vessant tècnica i social, per intentar eradicar la violència de gènere”, i ha demanat la implicació de tots els ciutadans. Ferrés ha explicat que la Diputació hi treballarà també a través de Dipsalut.

Pla d’Igualtat de la Diputació de Girona
Un cop finalitzat l’acte, s’ha constituït la primera Comissió d’Igualtat, encarregada d’assessorar, coordinar i implantar el Pla d’Igualtat de la Diputació de Girona. Aquesta comissió serà l’encarregada de realitzar una diagnosi de la situació actual, pel que fa a la igualtat d’oportunitats entre homes i dones a la corporació, i d’implementar un pla d’acció en què es recullin les actuacions positives i correctores que s’hauran d’adoptar.

Documentació

Etiquetes

Centre gestor

Notícies relacionades

Recull de premsa

Consulta diàriament els reculls de premsa

Contacte

Protocol, premsa i comunicació

Tel. 972185128
comunicacio@ddgi.cat