Notícies

El president delegat de XALOC, Joan Planella, inaugura les jornades de formació sobre modificació i revisió del planejament urbanístic

Foto : D'esquerra a dreta, Marta Felip Torres, vicepresidenta del Consell de Col·legis de Secretaris, Interventors i Tresorers

El president delegat de la Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC), Joan Planella, ha assenyalat en la presentació de les jornades la importància d’aquesta formació ja que, dins de l’activitat pública en matèria d’urbanisme, la potestat de planejament constitueix la peça essencial del sistema, pel fet que és l’instrument per definir el model. La importància d’aquesta activitat pública i la complexitat que actualment comporta posen de manifest la necessitat de realitzar aquestes jornades formatives, a fi de posar a l’abast de tots els actors locals implicats un fòrum formatiu i d’intercanvi d’experiències.

Joan Planella ha comentat que els municipis es troben en un període de grans canvis a escala econòmica, social, cultural..., i esdevindran transformadors de molts aspectes dins de la política municipal. Cal honestedat municipal, perquè “el gran repte actual és preveure aquests canvis per tal d’avançar-nos en la definició d’un model urbanístic equilibrat i sostenible i, alhora, que doni resposta a les noves necessitats de present i de futur creades”. Planella també ha destacat que la incorporació de la sostenibilitat dels municipis també en matèria de planejament urbanístic comporta més complexitat en la seva gestió.

Les jornades de formació compten amb els professors Romà Miró Miró, advocat i secretari general jubilat de l’Ajuntament de Barcelona; Carmen Alonso Higuera, secretària general de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, i Alfred Lacasa Tribó, secretari general de l’Ajuntament de Badalona.

Les jornades de formació sobre “Modificació i revisió del planejament urbanístic” han estat organitzades per la Xarxa Local de Municipis de la Diputació i es celebren a la Casa de Cultura de Girona amb l’assistència de més de setanta tècnics i polítics municipals.

 

Més informació: