Notícies

Albert Piñeira participa en la presentació dels artistes dels programes de suport a la creació musical de La Marfà

Foto : Albert Piñeira, en la seva intervenció, al costat de Quim Ayats.

El vicepresident segon de la Diputació de Girona ha recalcat la importància d'estimular la creació cultural perquè «permet crear no només cultura sinó també activitat econòmica»

Mazoni, La Ludwig Band, b1n0, Momi Maiga, Magalí Sare, Paula Grande i l'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya (OMAC), entre els artistes vinculats als programes d'aquesta temporada

El vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha participat avui en la presentació dels artistes que prenen part en els programes de suport a la creació de La Marfà - Centre de Creació Musical de l'Ajuntament de Girona per a la temporada 2021-2022, en els quals col·labora la Diputació. Un total de setze projectes s'han beneficiat de les cinc línies d'ajuts, en concepte d'acompanyament artístic, primers enregistraments, residències internacionals, coproduccions i orquestra resident.

En la seva intervenció, Albert Piñeira ha assenyalat la importància de la creació com una de les tres potes en què se sustenta l'activitat cultural, al costat de la formació i l'exhibició. «És potser menys espectacular i de vegades es menysté, però és imprescindible», ha assenyalat.

En aquest sentit, el vicepresident segon de la Diputació de Girona ha recalcat la importància de finançar la creació cultural des de les institucions. «No m'agraden gaire les paraules ajuts o subvencions per referir-se als estímuls a la creació. Prefereixo parlar d'inversions, perquè permeten tancar el cercle, crear no només cultura sinó també activitat econòmica», ha indicat. 

Aquesta temporada participaran en alguna de les diferents línies de suport Doble, La Ludwig Band, Paula Grande, Berta i punt, Ardèria, Toasaves Ensemble, Irene Reig & Benjamin Sanz Quartet, Lucas Martínez Project, la Girona Jazz Project Big Band, l'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya (OMAC), Mazoni, Momi Maiga, Magalí Sare, b1n0, Gemma Humet i el quartet de Rodin Kaufmann, Loís Pezet, Azucena Momo i Maria Hein.

En la presentació, a la sala d'actes de La Marfà, han participat també el diputat de la Diputació de Girona i vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Josep Calatayud; el responsable de música de l'Institut Ramon Llull, Lluc Silvestre; el tècnic de música de La Marfà, Dani Ortiz, i components de la Girona Jazz Project Big Band i b1n0. Momi Maiga ha tancat l'acte amb una breu actuació en què ha interpretat dos temes amb la seva kora.