Notícies

El president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Eduard Llorà, participa en la inauguració dels 25 anys de Mou-te en Bici

Foto : El president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Eduard Llorà, participa en la inauguració dels 25 anys de Mou

Eduard Llorà considera «molt necessària» l'activitat de l'entitat i recalca la voluntat de seguir col·laborant-hi «25 anys més»

El diputat de la Diputació de Girona i president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Eduard Llorà, ha participat aquest dilluns en la inauguració dels actes del 25è aniversari de Mou-te en Bici, entitat de referència en la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport urbà a les comarques gironines. En l'acte també s'ha inaugurat una doble exposició de bicicletes i de fotografies del quart de segle d'activitat de l'associació.

«Mou-te en Bici ha estat necessària i continua sent molt necessària, no només per les activitats lúdiques, sinó per la reivindicativa, de demanar-nos a les administracions de fer de palanca que ajuda a transformar el món en què vivim, en aquest cas, el món de la bicicleta», ha afirmat Eduard Llorà en l'acte, al centre de creació musical La Marfà, a Girona.

Eduard Llorà ha destacat que, en els 25 anys de vida de l'entitat, «les bicicletes a la ciutat han passat de ser gairebé una extravagància a ser una de les formes de mobilitat més importants que tenim». En aquest sentit, ha explicat que, anys enrere, «quan anaves a veure un alcalde per proposar-li que passés una via verda pel seu municipi, et mirava amb cara estranya, mentre que ara són els alcaldes els que ens demanen cada cop més infraestructures i més connectivitat».

Acords «molt gratificants»

Finalment, Eduard Llorà ha recordat que el Consorci de les Vies Verdes de Girona ha mantingut diversos acords de col·laboració amb Mou-te en Bici, i que aquests han estat «molt gratificants». «Tenim la voluntat de continuar col·laborant-hi 25 anys més», ha conclòs.

En l'acte han participat també la regidora de Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Marta Sureda, i el vocal de Mou-te en Bici Xavier Corominas.

Les celebracions de l'aniversari de Mou-te en Bici tindran lloc durant tota la setmana, amb actes com ara una sortida de cicloturisme o un taller de bicicletes, i coincidiran el cap de setmana amb l'Aplec de la Bicicleta de Catalunya.