Notícies

L'Auditori de Girona presenta una nova temporada plena de grans noms internacionals i veus emergents

Foto : L'Auditori de Girona presenta una nova temporada plena de grans noms internacionals i veus emergents

El vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, considera «un luxe a l'abast de molt pocs» la programació de l'equipament, en el qual  col·labora la corporació

Zaz, Els Amics de les Arts, Mishima, Bill Frisell, Nacho Vegas o Juan Diego Flórez, entre els artistes que hi actuaran

El vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha participat avui dijous en la presentació de la nova temporada de l'Auditori de Girona, caracteritzada per la suma de grans noms del panorama internacional i noves veus emergents. La Diputació de Girona forma part del patronat de l'Auditori de Girona des del seu naixement, el 2006. 

En l'acte de presentació, al mateix Auditori, Albert Piñeira ha repassat alguns dels noms més destacats de la programació i ha ressaltat que «tenir en un mateix escenari i una mateixa temporada des de Juan Diego Flórez fins a Bill Frisell és un luxe a l'abast de molt pocs, i això reforça una idea, que és la de la capitalitat cultural». «Avui les comarques gironines exerceixen la segona capitalitat cultural del país, només per darrere de Barcelona i la seva àrea metropolitana. I això ha estat possible gràcies a l'esforç de molts anys i de moltes institucions, entre elles, l'Auditori de Girona», ha conclòs.

De gener a juny de l'any vinent, passaran per l'escenari de l'Auditori artistes com la francesa Zaz, els catalans Mishima o Els Amics de les Arts, el guitarrista de jazz nord-americà Bill Frisell, el cantautor asturià Nacho Vegas o el tenor peruà Juan Diego Flórez, entre d'altres. En l'àmbit de la música clàssica, destaquen l'estrena exclusiva d'un quartet de Benet Casablancas per al Diotima Quartet; la Cobla Ciutat de Girona, amb un repertori de música tradicional, o l'Orchestra of the Age of the Enlightenment, que interpretarà La Passió segons sant Joan, de J. S. Bach. A més, s'hi impartiran més d'una vintena de tallers, a càrrec d'artistes i professionals destacats del sector musical. Les entrades ja s'han posat a la venda a www.auditorigirona.org

L'Auditori presenta per primer cop la figura del convidat especial de la temporada, i l'estrena amb el poeta gironí Narcís Comadira, que farà vuitanta anys aquest gener. Els seus poemes es relacionaran amb cada una de les propostes de la programació i, a més, es realitzaran tres activitats complementàries: l'exposició «Narcís Comadira: del gest sensible i la paraula dibuixada», una conversa entre Comadira i Joaquim Nadal i un recital a càrrec del mateix poeta, amb la interpretació d'una peça d'Albert Guinovart.

En l'acte han participat també el vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el director de l'Auditori Palau de Congressos de Girona, David Ibáñez; el programador de música clàssica de l'Auditori de Girona, Víctor García de Gomar; el tècnic de música de La Marfà - Centre de Creació Musical Dani Ortiz; el poeta Narcís Comadira i el compositor Benet Casablancas.