Notícies

El president de la Diputació, Miquel Noguer, en els tercers Premis Gironins d'Apartaments i Vil·les de Vacances

Foto : El president de la Diputació, Miquel Noguer, en els tercers Premis Gironins d'Apartaments i Vil·les de Vacances

Ha lliurat el guardó al millor allotjament turístic sostenible d'enguany a Naturaki, per la Caseta de Fusta a Cornellà del Terri 

La Sala de Graus de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona ha estat l'escenari aquest dimarts a la tarda de l'entrega de la tercera edició dels Premis Gironins d'Apartaments i Vil·les de Vacances, convocats per l'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava - Pirineu de Girona (ATA). 

Els guardons, que no es van poder convocar l'any passat per la pandèmia de la COVID-19, són únics a l'Estat i estan inspirats en els prestigiosos Holiday Home Awards de l'European Holiday Home Association (EHHA), que tenen lloc a Brussel·les (Bèlgica). L'objectiu és mostrar la diversitat i l'excel·lència del sector, així com reconèixer els allotjaments que contribueixen a potenciar el model de turisme de qualitat a les comarques gironines. 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha intervingut en l'acte: «El sector turístic ha patit molt durant el darrer any i mig i, en aquest sentit, agraïm la resiliència dels propietaris i gestors d'apartaments i habitatges d'ús turístic de casa nostra, que us heu mantingut ferms i units».

«Ja fa molt de temps que les administracions públiques i el sector privat caminem junts i hem après que així arribem més lluny. Això és el que fem i continuarem fent», ha conclòs Miquel Noguer, que ha lliurat un dels nou premis. En concret, el de millor allotjament turístic sostenible d'enguany a Naturaki, per la Caseta de Fusta a Cornellà del Terri. 

Un jurat d'experts format per representats de la Facultat de Turisme de la UdG s'encarrega de seleccionar els guanyadors dels diferents guardons, que en aquesta edició han estat els següents:

  • Premi al millor allotjament turístic de la ciutat: Matew's Apartments in Girona, a Girona.
  • Premi al millor allotjament turístic de platja: Vila Pinell de Ceigrup Torrent API, de Torroella de Montgrí.
  • Premi al millor allotjament turístic de pobles d'interior i Pirineu: El Nus de Pedra de Llorà.
  • Premi al millor allotjament turístic per a famílies: Cal Secretari de Can Gat Vell, a Llampaies.
  • Premi al millor allotjament turístic sostenible: la Caseta de Fusta de Naturaki, a Cornellà del Terri.
  • Premi al millor allotjament turístic accessible: S'Agaró Vell d'Helena Jornet, a s'Agaró.
  • Premi al millor allotjament turístic amb accés a mascotes: AR-2 Puigrós d'Immo Cala Marquesa, a Calella de Palafrugell.
  • Premi al millot allotjament turístic adaptat a turisme esportiu: Golf d'Aro d'Helena Jornet, a Santa Cristina d'Aro.
  • Premi al millor allotjament turístic d'arquitectura i disseny: la Vila Monells de Naturaki, a Monells. 

A l'acte, també hi han assistit la presidenta de l'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava - Pirineu de Girona, Esther Torrent; el president de la Taula Gironina de Turisme, Jordi Martí, i la quarta tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana, entre d'altres. 

La història de l'ATA

L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava - Pirineu de Girona (ATA) es va constituir el 8 de juny de 1993. L'entitat aglutina 13.000 unitats d'apartaments i vil·les de lloguer turístic legalitzats i distribuïts per tota la Costa Brava, l'interior i el Pirineu de Girona, i està integrada per intermediaris i propietaris d'habitatges d'ús turístic i blocs d'apartaments turístics.