Notícies

Miquel Noguer entrega el Lledoner d'Or a l'antic restaurant Llevataps, en la 6a edició dels premis de la DO Empordà

Foto : Fotos: M. Artalejo

El consell regulador empordanès també ha distingit Martí Sabrià amb el Bacus Emporità, en un acte que ha tingut lloc aquest dijous a l'auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, ha estat l'encarregat d'entregar el Lledoner d'Or en la sisena edició dels premis que el Consell Regulador de la DO Empordà convoca anualment per reconèixer persones, institucions o establiments que han destacat en la promoció o la defensa dels vins empordanesos. Aquesta edició s'havia de celebrar al 2020, però es va ajornar a causa de la pandèmia. 

El Lledoner d'Or d'enguany ha estat per a l'antic restaurant Llevataps, de Girona, que va tancar les portes durant la pandèmia. Ha recollit el guardó Joan Borrell, impulsor d'aquest establiment, que oferia una carta formada exclusivament per vins empordanesos. 

L'altre premiat ha estat Martí Sabrià, director de la Fundació Jordi Comas i exdirector gerent del Grup Costa Brava Centre, que s'ha emportat el Bacus Emporità. La DO Empordà ha valorat la contribució d'aquest expert en turisme i hostaleria en la promoció dels vins empordanesos amb diverses iniciatives que també han contribuït a estructurar la variada oferta enoturística de les comarques gironines. 

A l'acte, que ha tingut lloc a l'auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona, també hi han assistit, entre d'altres, la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Laia Cañigueral; la regidora de Salut i Seguretat en el Treball de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau, i el president de la DO Empordà, Xavier Albertí. 

En la seva intervenció, Miquel Noguer ha remarcat que, «a través del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, a la Diputació estem determinats a donar suport i a impulsar el sector del vi. L'enoturisme de la Costa Brava s'està posicionant com una oferta turística i singular en sintonia amb la feina que s'està fent en la DO Empordà». 

Els guardons

Des del 2015, el Consell Regulador de la DO Empordà lliura anualment els premis Lledoner d'Or i Bacus Emporità. Amb aquesta acció, vol agrair la tasca dels premiats i alhora fer valer la seva contribució en la difusió dels vins de la denominació. 

La DO Empordà agrupa 51 cellers de l'Alt i el Baix Empordà que produeixen anualment uns 65.000 hectolitres de vi en prop de 1.800 hectàrees de vinya. Es comercialitzen, cada any, uns 6 milions d'ampolles.