Notícies

Joan Fàbrega, diputat de Desenvolupament Sostenible, inaugura l'exposició que els alumnes de l'Institut Narcís Monturiol de Figueres han treballat sobre els ODS

Foto : Joan Fàbrega, diputat de Desenvolupament Sostenible, inaugura l'exposició que els alumnes de l'Institut Narcís Montur

Un grup d'alumnes fan d'ambaixadors per explicar les accions relacionades amb el projecte sobre els objectius de desenvolupament sostenible a la resta de companys

La campanya de la Diputació de Girona i la Coordinadora d'ONG Solidàries de les Comarques Gironines desplega accions educatives relacionades amb els ODS per difondre'ls entre els instituts

El diputat de Desenvolupament Sostenible de la Diputació de Girona, Joan Fàbrega, ha inaugurat aquest matí l'exposició sobre els objectius de desenvolupament sostenible que han treballat els alumnes de l'Institut Narcís Monturiol de Figueres.

Aquest projecte s'emmarca dins la campanya que la Diputació de Girona i la Coordinadora d'ONG Solidàries de les Comarques Gironines despleguen amb diferents accions educatives relacionades amb els ODS per difondre'ls entre vuit instituts de la demarcació.

El projecte, realitzat a l'Institut Narcís Monturiol de Figueres amb la Coordinadora d'ONG Solidàries de les Comarques Gironines, ha treballat els ODS i l'Agenda 2030, alhora que ha format un grup d'alumnes que són els que dinamitzen l'exposició i l'expliquen a la resta de companys del seu institut.
L'exposició s'estructura en diferents plafons («Persones», «Planeta», «Prosperitat», «Pau» i «Aliances», que són els cinc àmbits d'acció dels ODS), i el projecte també promou activitats paral·leles i propostes de sensibilització per arribar a tota la comunitat educativa.

El diputat Joan Fàbrega s'ha reunit amb els alumnes del Narcís Monturiol i els ha agraït la seva participació per fer arribar i conèixer els ODS als estudiants i a tota la comunitat educativa del seu entorn.

A fi de motivar la participació i les bones pràctiques en els centres educatius, tots els instituts participants rebran un premi (a l'originalitat, a l'ús de les noves tecnologies o a la involucració de l'entorn, entre d'altres). Alhora es donarà a conèixer a la ciutadania el treball realitzat.

El diputat s'ha reunit prèviament amb el director de l'Institut Narcís Monturiol,  Carles Masoliver, per explicar-li de primera mà com treballa la Diputació per incorporar la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental en cadascuna de les seves actuacions tant internes com externes. Joan Fàbrega ha remarcat: «Fem de la Diputació de Girona una institució de referència en l'àmbit de la sostenibilitat a les comarques gironines». Aquesta transformació es vol fer extensiva al teixit econòmic i social de la demarcació de Girona i, per aquest motiu, la corporació està treballant també en la creació de la xarxa DDGI 2030 Demarcació Sostenible.

La Diputació de Girona, que s'ha compromès de forma activa en l'assoliment de l'Agenda 2030 i els disset ODS, és part activa de l'Aliança Catalunya 2030, a la qual es va adherir amb la signatura de l'Acord nacional per a l'Agenda 2030.