Notícies

La cinquena sessió del IX Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local de la Diputació tracta sobre el teletreball

Foto : La cinquena sessió del IX Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local de la Diputació tracta sobre el teletreball<

La diputada Roser Estanyol ha presentat la sessió remarcant-ne l'actualitat, ja que l'emergència i la consolidació del teletreball en el sector públic s'han intensificat el darrer any i mig arran de la pandèmia de la COVID-19

«El teletreball. Aspectes generals i regulació» ha estat el títol de la cinquena sessió del IX Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local, que ha tingut lloc aquest divendres al matí de forma telemàtica.

L'organització del seminari és a càrrec de la Diputació de Girona, amb l'objectiu d'analitzar temes d'actualització juridicoeconòmica, fent èmfasi en les darreres modificacions legals i de jurisprudència que afecten les entitats locals, per tal de facilitar la tasca diària al personal dels ajuntaments de les comarques gironines.

Roser Estanyol, diputada delegada de Recursos Humans de la Diputació de Girona, ha estat l'encarregada de donar la benvinguda a la sessió de formació d'avui, organitzada per donar a conèixer el marc normatiu bàsic del teletreball en l'ocupació pública i com s'han de prestar els serveis públics en el treball a distància i l'atenció a la ciutadania.

«En definitiva, es tracta de conèixer com cal configurar els models organitzatius i les regulacions reglamentàries de la feina a distància a les administracions públiques en les quals treballeu», ha assenyalat adreçant-se als assistents. El tema és de moltíssima actualitat, ja que l'emergència i la consolidació del teletreball en el sector públic s'han intensificat el darrer any i mig arran de la pandèmia de la COVID-19.

En aquest sentit, Rafael Jiménez, doctor en dret per la UPV/EHU i consultor del sector públic, ha impartit la ponència «Context, evolució i regulació del teletreball en el sector públic: aplicació a les administracions públiques».

El ponent ha destacat l'emergència i la consolidació del teletreball en el sector públic i la seva acceleració a partir de la pandèmia. També ha analitzat el marc normatiu bàsic del teletreball en el sector de l'ocupació pública -les seves fortaleses i debilitats-, i ho ha contrastat amb la regulació de la feina a distància en el sector privat.

Al llarg de la ponència s'han tractat els aspectes rellevants del teletreball i la protecció de dades, així com els drets digitals en l'àmbit del teletreball.

Per finalitzar, s'ha debatut sobre les clarors i ombres del treball a distància i l'atenció a la ciutadania en el context del teletreball i la prestació de serveis públics.