Notícies

El president de la Diputació de Girona, en la cloenda del 33è Aplec Internacional d'Adifolk

Foto : El president de la Diputació de Girona, en la cloenda del 33è Aplec Internacional d'Adifolk

L'Alguer, a l'illa de Sardenya (Itàlia), ha abaixat el teló aquest diumenge al vespre de la 33a edició de l'Aplec Internacional d'Adifolk. Ho ha fet amb un acte de cloenda al passeig marítim, que ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el diputat Jordi Camps, representants de l'Ajuntament de l'Alguer i també l'expresident Carles Puigdemont, entre altres autoritats. 

En aquesta darrera activitat del programa, hi han participat els grups que s'han desplaçat aquest cap de setmana fins a l'Alguer. Entre ells, els provinents de les comarques gironines: la Mulassa de Lloret de Mar, la Cobla Flama de Farners (Santa Coloma de Farners), la Cobla Conrad Saló (la Bisbal), la Coral de Camprodon, la colla gegantera de Santa Eugènia de Ter (Girona) i la colla sardanista Trenc d'Alba de Girona. El president de la Diputació de Girona ha pogut veure'ls i intercanviar opinions amb alguns d'ells. 

Durant aquests tres últims dies, el centre històric de l'Alguer ha acollit mostres de dansa, gegants, bestiari festiu, bastoners, balls de seguici, diables, concerts de música, ballades de sardanes, jocs tradicionals, exposicions i xerrades amb l'objectiu de promocionar-hi la cultura popular catalana. En aquesta edició de l'Adifolk, la Diputació de Girona també ha tingut un estand del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent, amb la intenció de donar-hi a conèixer els millors productes de la demarcació i la seva cultura gastronòmica.