Notícies

La primera fira catalana de blockchain s'inaugura al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona

Foto : La primera fira catalana de blockchain s'inaugura al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona

La vicepresidenta quarta de la Diputació de Girona, Maria Àngels Planas, ha destacat que aquest esdeveniment «suposa una bona oportunitat per conèixer el potencial de les tecnologies descentralitzades»

El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona és l'escenari durant tot aquest divendres de la primera fira catalana de blockchain, un esdeveniment dirigit a tots els ciutadans i ciutadanes catalans interessats en aquesta tecnologia. La Diputació de Girona hi col·labora i la vicepresidenta quarta de la corporació, Maria Àngels Planas, ha participat en la inauguració aquest matí. 

La tecnologia blockchain, també coneguda com a cadena de blocs, garanteix les transaccions de forma descentralitzada. És a dir, no requereix mediadors ni una entitat central. Aquest fet és conseqüència del seu registre permanent, immutable i segur. 

La fira, única i sense precedents al país, neix amb l'objectiu de ser un punt de nexe, debat i especialment divulgació entre empreses catalanes vinculades al món del blockchain i altres organitzacions o particulars que hi puguin estar interessats.

«La Diputació està especialment compromesa en l'adopció de les noves tecnologies i a garantir la igualtat d'oportunitats per accedir-hi, perquè ningú no en quedi exclòs. A la nostra demarcació, hi ha 131 municipis de menys de 1.000 habitants i 202 de menys de 10.000», ha afirmat Maria Àngels Planas. I hi ha afegit: «Aquesta fira és una bona oportunitat per conèixer el blockchain i el potencial de les tecnologies descentralitzades». 

També han intervingut en la inauguració l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco. 

En la jornada, hi participen més de vint empreses del sector com a expositores i mig centenar de conferenciants de primer nivell, entre ponències i taules rodones, en les quals es tracten temes tan diversos com la identitat digital, la traçabilitat, la veracitat de les dades i, fins i tot, l'esport. Les 250 entrades disponibles estan esgotades des de principis de setmana.