Notícies

La vicepresidenta tercera de la Diputació, Maria Puig, participa en la inauguració del IV Congrés de Serveis Bàsics i Especialitzats

Foto : Fotos: Martí Artalejo

La diputada d'Acció Social, Teresa Brunsó, també ha assistit a la inauguració del congrés, que aplega a Girona 375 professionals de la pedagogia, el treball social, l'educació social o la psicologia

Amb el lema «Dependències al llarg del cicle vital. Enfortiment i autonomia», ha arrencat aquest dijous el IV Congrés de Serveis Bàsics i Especialitzats, que tindrà lloc a Girona entre avui dijous i demà divendres. El congrés aplega 375 professionals de l'àmbit social, principalment de la pedagogia, el treball social, l'educació social i la psicologia.

En l'acte d'inauguració, a l'Auditori de Girona, la vicepresidenta tercera de la Diputació i presidenta de Dipsalut, Maria Puig, ha recordat que la corporació «desenvolupa de manera permanent diferents programes que estan relacionats amb l'atenció a les dependències al llarg de la vida i l'enfortiment de la seva autonomia», i que ho fa amb un «enfocament transversal», conscient que cal treballar-ho des dels diferents àmbits.

«Mirem d'incidir tant en les competències individuals, familiars i comunitàries, com en aquells factors socials i de sistema que esdevenen barreres o bé són facilitadors de l'autonomia de les persones, des d'una perspectiva de salut i social que, entenem, estan completament vinculades, i ho fem des de la lògica de col·laboració, de sumar esforços entre els diferents agents que intervenim al territori», ha conclòs Maria Puig. 

Han participat també en l'acte l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la secretària d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Anna Figueras; la comissionada d'Acció Social de l'Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona, Sonia Fuertes; la presidenta del Col·legi d'Educadores i Educadors de Catalunya, Maria Rosa Monreal; el degà del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Guillermo Mattioli; la degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Conchita Peña, i la presidenta del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya, Rosa Rodríguez. Per part de la Diputació, hi ha assistit també la diputada d'Acció Social, Teresa Brunsó.