Notícies

La Diputació de Girona obre un nou servei d'intermediació en l'àmbit de l'habitatge al Consell Comarcal del Baix Empordà

Foto : La Diputació de Girona obre un nou servei d'intermediació en l'àmbit de l'habitatge al Consell Comarcal del Baix Empo

El seu objectiu és oferir un assessorament especialitzat a persones en risc de perdre el seu habitatge principal, a través d'advocats contractats pel Servei d'Habitatge

És el novè punt de servei que l'ens supramunicipal posa en funcionament després de les oficines comarcals d'habitatge de la Selva, l'Alt Empordà i el Gironès i als ajuntaments de Banyoles, Blanes, Vidreres, Salt i la Bisbal

La Diputació de Girona, a través del Servei d'Habitatge, ha obert un nou punt del servei d'intermediació en l'àmbit de l'habitatge al Consell Comarcal del Baix Empordà. La seva finalitat és oferir una atenció especialitzada a persones vulnerables en risc d'exclusió residencial per evitar que perdin el seu habitatge principal. 

Aquest servei d'intermediació es focalitza en actuacions com l'assessorament a persones que tinguin problemes relacionats amb deutes de l'habitatge, la intermediació en casos de deutes en el lloguer o l'acompanyament de les persones afectades, entre d'altres. L'exerceixen advocats contractats pel Servei d'Habitatge i la seva cobertura és d'àmbit comarcal. 

El diputat d'Habitatge, Joaquim Ayats, ha destacat que es tracta d'un servei directe a la ciutadania i que és més necessari que mai: «La pandèmia de la COVID-19 ha originat una crisi que aguditzarà aquesta mena de situacions i multiplicarà les dificultats de la població. Es preveu, doncs, que aquests serveis s'incrementin a partir d'ara i ens correspon donar-hi resposta des de la Diputació de Girona».

Els lletrats atendran la ciutadania de manera presencial a la seu del Consell Comarcal del Baix Empordà, a la Bisbal d'Empordà, els dimecres i els divendres de les 9 a les 14 hores. Per rebre aquest servei, caldrà sol·licitar cita prèvia a l'adreça sih.baixemporda@ddgi.cat.

El novè punt de servei a les comarques gironines
El del Baix Empordà és el novè servei d'intermediació en l'àmbit de l'habitatge a la demarcació. Prèviament, la Diputació de Girona també n'ha posat en funcionament a les oficines comarcals d'habitatge de la Selva, l'Alt Empordà i el Gironès i als ajuntaments de Banyoles _en aquest cas actua també a la resta del Pla de l'Estany_, Blanes, Vidreres, Salt i la Bisbal. D'aquesta manera, es dona cobertura a cinc de les vuit comarques gironines. 

Durant el 2020, es van atendre un total de 587 casos segons xifres recollides per les diferents oficines repartides pel territori. Aquest servei d'intermediació en l'àmbit de l'habitatge l'ofereixen conjuntament la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Baix Empordà, amb la col·laboració de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i els col·legis d'advocats de Girona i Figueres.