Notícies

Miquel Noguer intervé en la inauguració de la vuitena edició de Fiporc, la primera en format virtual

Foto : Miquel Noguer intervé en la inauguració de la vuitena edició de Fiporc, la primera en format virtual
  • El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va inaugurar aquesta vuitena edició de Fiporc juntament amb l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va participar dissabte en la inauguració de la vuitena edició de Fiporc, la fira dedicada al món del porc que organitza anualment l'Ajuntament de Riudellots de la Selva. Enguany, l'esdeveniment s'ha adaptat al context actual marcat per la pandèmia de la COVID-19 i ha elaborat una programació totalment en línia.

La Diputació de Girona, un any més, dona suport a aquesta fira, una de les més importants del sector porcí, tant de l'àmbit català com estatal. Així ho va remarcar el president de la Diputació de Girona en la seva intervenció en l'acte, retransmès des del FoodLab (Centre d'Innovació Gastronòmica Industrial) del mateix municipi.

Acompanyat per l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, Miquel Noguer va assenyalar que des de l'ens supramunicipal «ens complau continuar col·laborant amb Fiporc, iniciativa que posa en relleu la tasca d'un sector tan essencial com és el del bestiar porcí», i va remarcar que la Diputació «sempre dona suport a les fires de la demarcació atès que són molt rellevants tant en l'àmbit econòmic com social i cultural».

La programació del Fiporc 2021 va consistir principalment en la realització en directe de tres receptes que tenien com a eix principal els productes derivats de la carn de porc. Dues de les receptes van ser elaborades pel cuiner i presentador de televisió Marc Ribas: un carpaccio de peus de porc i un arròs amb salsitxes, costella i camagrocs. La tercera recepta, una coca de greixons, va ser preparada pel regidor de Dinamització Econòmica de Riudellots, Josep Santamaria.

La programació també va incloure una demostració d'especejament del porc per explicar cada una de les parts que s'aprofiten d'aquest animal per elaborar carns i embotits.

La jornada es va poder seguir en directe a través de Televisió de Girona i les xarxes socials de l'Ajuntament de Riudellots de la Selva. Més de 10.000 persones va connectar-se en algun moment en les diverses activitats preparades especialment per a aquesta ocasió. Unes dades que mantenen les xifres presencials d'edicions passades i que demostren la consolidació de Fiporc com a cita ineludible a les comarques gironines.

Sobre Fiporc
Fiporc va néixer l'any 2014 amb la voluntat de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya, posant en valor tot el que envolta el món del porc, que a Riudellots és  un dels principals eixos econòmics i el símbol identitari de la població.  Amb més de deu mil visitants en les darreres edicions,  Fiporc s'ha convertit en la fira per excel·lència de les comarques gironines, l'èxit de la qual rau en la implicació i la dedicació del centenar de voluntaris que hi col·laboren, sense els quals la fira no seria possible.

Els actes d'aquesta edició de Fiporc es poden tornar a visualitzar des del canal YouTube de l'Ajuntament de Riudellots de la Selva.