Notícies

Miquel Noguer participa en la reunió de la Taula d'Emergència Social, al Palau de Pedralbes

Foto : Miquel Noguer participa en la reunió de la Taula d'Emergència Social, al Palau de Pedralbes

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha presentat avui a representants de la Generalitat i de l'Administració local de Catalunya les propostes per fer front a la crisi derivada de la COVID-19

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat aquest migdia en la reunió de la Taula d'Emergència Social, al Palau de Pedralbes, convocada a instàncies del síndic de greuges, Rafael Ribó. S'hi han exposat les propostes i recomanacions per fer front a la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia de la COVID-19.

Entre altres autoritats, també han assistit a la reunió el vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó; el conseller d'Educació, Josep Bargalló; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani; els presidents de les diputacions de Lleida i Tarragona, Joan Talarn i Noemí Llaurador, respectivament, i el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Lluís Soler.

En la seva intervenció, Miquel Noguer ha remarcat que «la crisi sanitària, social i econòmica causada per la COVID-19 està repercutint de manera dramàtica en els determinants de la salut que caracteritzen les condicions de vida de les persones, i està provocant l'augment de les desigualtats socials i de salut. Aquestes desigualtats s'han accentuat especialment entre els col·lectius més vulnerables».

«Per donar resposta a l'augment de sol·licituds de serveis socials dels últims mesos, la Diputació de Girona, a través de Dipsalut, ha aportat 1.300.000 euros addicionals aquest 2020, dins el seu programa "Benestar i comunitat", que s'afegeixen al milió d'euros que ja aportàvem amb caràcter ordinari. És el nostre compromís i ho continuarà sent», ha subratllat.

El president de la Diputació de Girona ha explicat que «hem intensificat, també, la presència en espais de coordinació interinstitucional: grups de treball, taules territorials i comissions nacionals en l'àmbit de la violència masclista i l'atenció a la infància. A més, en els serveis propis, com el Servei Local de Teleassistència, hem augmentat les trucades i agendes de seguiment a les 9.400 persones usuàries de les comarques gironines, per tal de combatre l'aïllament agreujat per la situació de confinament».


La Taula d'Emergència Social

La Taula d'Emergència Social es va constituir el passat 11 de juny amb la voluntat d'abordar la urgència assistencial i la detecció de necessitats i prioritats per fer les recomanacions de canvi i millora a les administracions afectades i al Parlament, en el marc del context actual de la pandèmia de la COVID-19.

El 30 de juny es va presentar una declaració que pretenia fixar les bases sobre les quals haurien de girar el conjunt de mesures a implementar per fer front a la situació sanitària, social i econòmica, que s'ha vist molt agreujada per la pandèmia.

Aquesta Taula està formada per les entitats del tercer sector següents: Amics de la Gent Gran, Banc dels Aliments, Càritas, Creu Roja, Dincat, Fundesplai, Sant'Egidio i la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.