Notícies

Visita institucional a l'exposició «Corominas, 50 anys d'art»

Foto : Visita institucional a l'exposició «Corominas, 50 anys d'art»

Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya, i Quim Ayats, vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, visiten l'obra retrospectiva de Quim Corominas acompanyats pel mateix artista

Ahir a la tarda, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i el vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats, van visitar la mostra «Corominas, 50 anys d'art», que des del passat 23 d'octubre s'exposa a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

En l'acte també hi van ser presents l'alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula; el patró de la Fundació Fita, Kim Bover; el mateix artista, Quim Corominas, i el comissari de l'exposició, Sebastià Goday. Aquests dos últims van ser els encarregats de conduir la visita per les diverses sales d'aquesta mostra, que pretén donar una visió retrospectiva de l'evolució artística de Corominas.

En la trobada es va fer un recorregut cronològic per l'exposició, la qual exhibeix el viatge creatiu de l'artista per més de mig segle de dedicació a l'art. La visita es va iniciar a la planta baixa de la Casa de Cultura de Girona. En aquest espai els assistents van poder observar obres creades des dels anys setanta fins a la primera dècada del segle XXI, entre les quals es troben gran part de les obres de gran format de Corominas. En concret, les pintures d'aquest espai s'agrupen en quatre grans àmbits:

  • «Anys 70, Girona-Londres, intuïcions, preludis i certeses»
  • «Anys 80, Berlín, l'expressionisme abstracte»
  • «Anys 90, Girona-Seta, paisatges i dibuixos de la vida»
  • «Anys 2000, nous reptes: pedagogia i projectes creatius»

Posteriorment, al vestíbul de la segona planta, els assistents van visitar les pintures més recents de Corominas, recollides en el cinquè àmbit de l'exposició, sota el nom d'«Ara, Girona, més colors i noves abstraccions».

Finalment, la visita va finalitzar a la Fundació Fita, també ubicada a la segona planta de la Casa de Cultura de Girona. En aquest espai els assistents van poder gaudir de «Desembolicant bales de papers», una mostra d'obres treballades en paper, amb escultures d'aquest material i llibres de l'artista.

Aquesta exposició, que romandrà oberta al públic fins al dissabte 5 de desembre, es completa amb una petita selecció d'obres relacionades amb la ciutat de Girona exposades a la Casa Masó sota la denominació «Diàlegs contemporanis amb la Casa Masó». Aquestes pintures es poden veure durant la visita guiada a la casa, dialogant amb l'entorn arquitectònic dissenyat per l'arquitecte Rafel Masó.

A partir del 9 de desembre i fins al 9 de gener del 2021 es mantindrà oberta una mostra dels quadres més representatius de Quim Corominas a la segona planta de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, a la Fundació Fita i a la Casa Masó.

«Corominas, 50 anys d'art» és una exposició múltiple, que es compon de més de cent cinquanta peces de l'artista gironí. La mostra ha estat organitzada per la Fundació Casa de Cultura de la Diputació de Girona, la Fundació Fita i la Fundació Rafael Masó.