Santamaria defensa el dret als subministraments bàsics en la presentació del nou protocol d'actuació

Les administracions catalanes s'uneixen per fer front a la pobresa energètica

Front comú contra la pobresa energètica (TVGI)

19/01/2017. Aquest matí Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació de Girona, ha assistit a la presentació que la Generalitat de Catalunya i les administracions locals han organitzat per donar a conèixer un model comú de conveni sobre concertació de mesures de suport a unitats familiars en situació de pobresa energètica, el qual oferirà a les operadores un nou protocol per lluitar contra aquest problema. Concretament, el conveni es dirigeix a les empreses de serveis bàsics, i establirà un nou protocol d’actuació, amb la finalitat d’evitar talls en el subministrament. 

Durant la presentació del nou model comú de conveni per exigir a les empreses el compliment de la Llei 24/2015, de lluita contra la pobresa energètica, que ha tingut lloc al Saló de Torres Garcia del Palau de la Generalitat, Fermí Santamaria ha recordat els esforços que la Diputació de Girona dedica a aquest problema: «malgrat la manca de recursos, treballem per aprovar mesures urgents i proporcionar ajudes». La Diputació porta a terme aquesta tasca des del seu organisme autònom de salut pública, Dipsalut, en el marc del programa «Salut i crisi», per al qual l’ens supramunicipal ha acordat un augment dels recursos destinats a garantir subministraments bàsics entre les persones més vulnerables. «Ara estem iniciant una acció de manera conjunta entre diferents administracions públiques —ha afegit Santamaria—, que amb l’ajuda de les empreses subministradores esdevindrà més eficaç». 

L’acte ha estat presidit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. A més, també hi ha assistit el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa; la diputada de Barcelona, Maite Fandos; la diputada de Tarragona, Imma Costa; la diputada de Lleida, Rosa Maria Mora; el president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch; el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, i el vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Jaume Collboni.

 

 

Portal de Transparència de DDGI
Cercador
BOP Butlletí Oficial de la Província Factura electrònica Operacions pressupostàries Tràmits en línia
  • Utilitats
  • Imprimir Imprimir
  • Enviar Enviar
Viu el parc
Dipsalut xaloc Conservatori Girona Semega Casa de Cultura Vies Verdes cilma ccb El Canal Sumar Consorci de les gavarres
REGISTRE GENERAL D'ENTRADA Pujada de Sant Martí, 4-5. 17004. Girona · T 972185000
I SORTIDA DE DOCUMENTS Horari: De dilluns a divendres de 8.30 a 14 h. NIF:P1700000A