El centre cívic de Maià de Montcal i l'escola Doctor Sobrequés, de Bescanó, Premi Medi Ambient CILMA

D'esquerra a dreta: Miquel Calm, vicepresident de la Diputació i diputat d'Acció Territorial; Joan Gainza, alcalde de Maià de Montcal; Xavier Soy, alcalde de Bescanó; Pau Rovira, regidor de Vilablareix; Salvador Ros, alcalde de Porqueres, i Jordi Iglesias, president del CILMA

25/11/2014. El centre cívic de Maià de Montcal, amb el primer premi, i l'escola Doctor Sobrequés, de Bescanó, amb el segon, han estat els guanyadors del Premi Medi Ambient CILMA 2013-2014. Es tracta d'uns guardons que premien l'adopció de mesures d'estalvi energètic en edificis i equipaments municipals al llarg d'un any. S'hi han presentat 10 projectes i el jurat ha valorat especialment la reducció objectiva del consum energètic, el seguiment d'un programa d'actuacions i la implicació dels usuaris i responsables dels edificis o equipaments.

El centre cívic de Maià de Montcal, guanyador del primer premi, ha estat guardonat amb 3.000 €. El jurat n'ha destacat  que es tracta d'un projecte que “ha obtingut un estalvi del 58 % mitjançant petites accions com la substitució de radiadors elèctrics, la revisió de tancaments i els canvis en l'enllumenat interior. En el projecte s'hi han implicat tant els usuaris i entitats responsables del centre com els tècnics i regidors de l'Ajuntament.”

L'escola Doctor Sobrequés, de Bescanó, guanyadora del segon premi, ha estat guardonada amb 2.000 €, i el jurat n'ha remarcat “l'elevat grau d'implantació de les mesures proposades, amb la instal·lació d'un sistema de telegestió i la implantació de diferents mesures de baix cost, tant en millores en l’enllumenat interior com en l'optimització de la gestió dels servei de neteja, etc. L'estalvi obtingut també ha estat important: un 33,2 %”

D'altra banda, el Premi Medi Ambient CILMA també ha atorgat dos guardons addicionals, de 500 € cadascun, que s'han sortejat entre els projectes participants. Els guardonats han estat el pavelló municipal de Vilablareix i l'escola el Frigolet de Porqueres.

El Premi Medi Ambient CILMA s'emmarca en la voluntat de la Diputació de Girona i del CILMA (Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona) de promoure la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic.

Portal de Transparència de DDGI
Cercador
BOP Butlletí Oficial de la Província Factura electrònica Operacions pressupostàries Tràmits en línia
  • Utilitats
  • Imprimir Imprimir
  • Enviar Enviar
Prevenció d'incendis
Dipsalut xaloc Conservatori Girona Semega Casa de Cultura Vies Verdes cilma ccb El Canal Sumar Consorci de les gavarres
REGISTRE GENERAL D'ENTRADA Pujada de Sant Martí, 4-5. 17004. Girona · T 972185000
I SORTIDA DE DOCUMENTS Horari: De dilluns a divendres de 8.30 a 14 h. NIF:P1700000A