La Diputació de Girona comença a aplicar la Llei de transparència mostrant les actes de la Junta i del Consell de Govern

Signatura de conveni per promoure la transparència a les administracions publiques catalanes

05/06/2015. Les actes de la Junta de Govern i del Consell de Govern de la Diputació de Girona es poden veure, a partir d’avui, a la pàgina web de l’organisme supramunicipal. La visualització de les actes esmentades s’emmarca dins de l’aplicació de la Llei 19/2014, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Al mateix temps, hi ha un acord del mateix Consell de Govern del passat 2 de juny per difondre les actes d’aquest òrgan de govern, amb la finalitat de reforçar encara més la transparència de la institució.


A part de la informació de l’organització institucional, també es mostra ja molta de la informació economicofinancera i patrimonial, com és ara la relacionada amb el pressupost, les retribucions dels alts càrrecs o el patrimoni de l’entitat. Tota aquesta informació, com molta altra de la corporació, com ara la de la rellevància jurídica i la de la gestió administrativa, així com la dels organismes que depenen de la corporació (Dipsalut, XALOC, Casa de Cultura…), s’anirà incorporant a la pàgina web a mesura que es reculli tota la informació mencionada. A partir d’aquí, es crearà el Portal de Transparència DDGI, que és una plataforma per facilitar l’accés a tota aquesta informació.


A més, el Portal de Transparència DDGI s’enllaçarà amb el de la Transparència de Catalunya. A la vegada, l’ens supramunicipal donarà, conjuntament amb la Generalitat, suport i assessorament tècnic i jurídic als ajuntaments de la demarcació de Girona perquè gestionin els seus portals (que es crearan properament) i d’aquesta manera en millori la transparència. La Generalitat i les quatre diputacions preveuen disposar d’un servei integral en relació amb solucions tecnològiques comunes, assessorament jurídic, suport i assistència tècnica, guia d’implantació de la Llei, model d’ordenança de transparència i formació a càrrecs electes i tècnics municipals.


Per fer possible la col·laboració amb el món local, el president en funcions de la corporació, Joan Giraut, va signar dimarts, a Barcelona, un conveni amb el Departament de Governació i Relacions Institucionals, el Consorci d’Administració Oberta de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, les altres diputacions catalanes, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya, que apleguen els més de 2.200 ens de Catalunya. Els signataris van coincidir a assenyalar el conveni com un gran pas per avançar cap a una administració més oberta, transparent i amb més qualitat democràtica. A part del conveni, l’acte va servir per presentar una guia d’aplicació de la Llei de transparència.

Portal de Transparència de DDGI
Cercador
BOP Butlletí Oficial de la Província Factura electrònica Operacions pressupostàries Tràmits en línia
  • Utilitats
  • Imprimir Imprimir
  • Enviar Enviar
participació ciutadana
Dipsalut xaloc Conservatori Girona Semega Casa de Cultura Vies Verdes cilma ccb El Canal Sumar Consorci de les gavarres
REGISTRE GENERAL D'ENTRADA Pujada de Sant Martí, 4-5. 17004. Girona · T 972185000
I SORTIDA DE DOCUMENTS Horari: De dilluns a divendres de 8.30 a 14 h. NIF:P1700000A