Un centenar de participants, a la primera jornada del Pla de formació tècnica en habitatge de 2013

05/04/2013. Un centenar de tècnics i treballadors de l'àmbit de l'urbanisme i l'habitatge del territori gironí han participat avui en el primer dels cursos del Pla de formació del Servei d’Habitatge de la Diputació de Girona per a l'any 2013.

Aquesta primera jornada del Pla de formació en habitatge, que arriba a la sisena edició, ha versat sobre el Decret 141/2012 pel qual es regulen les condicions mínimes d’habitabilitat dels habitatges i la cèdula d’habitabilitat, i es modifiquen aspectes del decret anterior. La jornada s'ha plantejat amb una primera sessió teòrica i amb una segona part, més pràctica, en què s'han comparat els decrets anteriors per veure’n l’evolució, i s'ha vist sobre plànol quins aspectes s’han de tenir en compte, sobretot en els casos de segones ocupacions.

El Pla de formació del Servei d'Habitatge preveu, igual que l’any passat, accions formatives en els àmbits de la gestió de l’habitatge, del manteniment i la rehabilitació dels edificis, de la normativa relacionada amb els diferents àmbits de l’urbanisme i l’habitatge, i de temes tècnics, entre d’altres.

El Pla de formació s'estructura en un conjunt de jornades i cursos que es faran a Girona i que tractaran sobre diferents temes relacionats amb el coneixement i la gestió de l'habitatge, i l'urbanisme i la sostenibilitat. Així, s'ha programat un curs d'introducció al gvSIG (projecte de desenvolupament de sistemes d’informació geogràfica en programari lliure): cartografia i dades alfanumèriques associades; un altre sobre la sostenibilitat en el planejament territorial i urbanístic: una visió integrada; també hi ha previst un curs sobre estratègies de reducció de demanda energètica en edificis nous i rehabilitació, i un darrer que tractarà sobre el planejament urbanístic: estratègies de reducció de demanda energètica en el metabolisme urbà.

Pel que fa a les jornades, a banda de la que ha tingut lloc avui sobre el nou decret d'habitabilitat (141/2012) i que ha presentat el diputat d’Habitatge, Josep Sala, n'hi haurà una altra sobre l'adaptació a la normativa de seguretat davant d'incendi als edificis existents; una sobre l'accés a l'habitatge; una altra dedicada a les polítiques d'habitatge actuals i una darrera que versarà entorn del sòl no urbanitzable.

Portal de Transparència de DDGI
Cercador
BOP Butlletí Oficial de la Província Factura electrònica Operacions pressupostàries Tràmits en línia
  • Utilitats
  • Imprimir Imprimir
  • Enviar Enviar
habitatge formació
tingues cura de casa teva
Dipsalut xaloc Conservatori Girona Semega Casa de Cultura Vies Verdes cilma ccb El Canal Sumar Consorci de les gavarres
REGISTRE GENERAL D'ENTRADA Pujada de Sant Martí, 4-5. 17004. Girona · T 972185000
I SORTIDA DE DOCUMENTS Horari: De dilluns a divendres de 8.30 a 14 h. NIF:P1700000A