Els Premis d’Arquitectura guardonen les obres més significatives de les comarques gironines

Fotògraf: Eddy Kelele

06/06/2016. Divendres al vespre, la seu de la Demarcació de Girona del Col•legi d’Arquitectes de  Catalunya va acollir la 19a edició dels Premis d’Arquitectura, que tenen com a objectiu guardonar les obres més significatives fetes a qualsevol lloc de les comarques gironines.

En l’acte, hi va participar el vicepresident de la Diputació de Girona Fermí Santamaria; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra; el president de la Demarcació de Girona del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya, Narcís Reverendo, i l’arquitecte representant del jurat dels Premis 2016, Claudi Aguiló.

De nou, hi va haver una participació considerable, amb un total de cinquanta-un projectes  presentats en les tres categories establertes (Arquitectura, Espais Exteriors i Espais Efímers), dels quals setze van arribar a la fase final. Per categories, d’aquestes setze propostes seleccionades, nou corresponen a Arquitectura, tres, a Espais Exteriors, i quatre són d’Espais Efímers. En relació amb la tipologia, les d’Arquitectura són majoritàriament habitatges unifamiliars i equipaments, les d’Espais Exteriors són adequacions d’espais exteriors, i, finalment, les d’Espais Efímers són exposicions i intervencions en espais interiors.

El jurat que va valorar els projectes va ser presidit per l’arquitecte Andrew Groarke (del Regne Unit) i pels vocals Ramon Sanabria i Boix, Claudi Aguiló i Aran (de Barcelona) i Lídia Parada i Soler (de Figueres), acompanyats per un membre de l’actual Junta Directiva de la Demarcació de Girona del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya, que va actuar com a secretari sense vot.

A més dels premis atorgats en les tres categories, en aquesta ocasió també es va lliurar el Premi de l’Opinió de la Cultura i de la Indústria, amb el qual professionals de la gestió cultural i de la comunicació, d’una banda, i de la recerca tecnològica i la producció industrial, de l’altra, van guardonar una de les obres.

Els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona volen realçar l’arquitectura feta en l’àmbit territorial de la demarcació, i mostrar l’esforç continuat de tots els professionals que fan prevaler els valors de l’excel•lència, el rigor i la seriositat.

Premiats

  • Premi d’Espais Exteriors: Lluna plena, a Olot.
  • Premi d’Arquitectura: Reforma d’una masia al Baix Empordà.
  • Premi d’Espais Efímers: Declarat desert pel jurat.
  • Menció Especial d’Arquitectura i Premi Jurat de l’Opinió 2016: Edifici de recepció del Museu Arqueològic d’Empúries, a l’Escala.
Portal de Transparència de DDGI
Cercador
BOP Butlletí Oficial de la Província Factura electrònica Operacions pressupostàries Tràmits en línia
  • Utilitats
  • Imprimir Imprimir
  • Enviar Enviar
Dipsalut xaloc Conservatori Girona Semega Casa de Cultura Vies Verdes cilma ccb El Canal Sumar Consorci de les gavarres
REGISTRE GENERAL D'ENTRADA Pujada de Sant Martí, 4-5. 17004. Girona · T 972185000
I SORTIDA DE DOCUMENTS Horari: De dilluns a divendres de 8.30 a 14 h. NIF:P1700000A