Inauguració de les obres de restauració del castell de Cervià de Ter

Fotògraf: Eddy Kelele.

02/05/2017. Diumenge passat es va inaugurar la restauració del castell de Cervià de Ter. L’objectiu principal de les obres ha estat assegurar la conservació del conjunt fortificat, valorar-lo i assegurar-ne l’estudi i la visita. S’ha recuperat l’estabilitat dels murs de pedra, netejat i restaurat tot el conjunt, creat un mirador i dotat d’il•luminació. Paral•lelament a les obres de consolidació, també s’hi ha fet una intervenció arqueològica. 

L’acte d’inauguració va comptar amb la participació de Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació de Girona; Francesc Ten, director territorial de Cultura de la Generalitat a Girona; Roser Estanyol, alcaldessa de Cervià de Ter, i Miquel Camacho, director de la xarxa AP-7.

Fermí Santamaria va destacar que «l’objectiu principal de les obres ha estat assegurar la viabilitat de dos elements del conjunt monumental: la visita i l’estudi. Es vol que qualsevol visitant pugui fer-se una idea general de l’estructura original del conjunt». Santamaria també va remarcar la voluntat de la Diputació de donar suport a totes aquelles iniciatives que, com la recuperació del castell, valoren el patrimoni històric dels municipis. 

Després de l’acte d’inauguració, va tenir lloc una representació musical a càrrec de la Jove Orquestra del Gironès (JOG), visites guiades al monestir romànic de Santa Maria de Cervià, un dinar popular i una actuació de la colla castellera Vailets de l’Empordà. Aquestes activitats s’emmarquen en el conjunt d’actes que conformen la sisena Diada del Castell, que es va celebrar dissabte i diumenge passats.

Un castell documentat des de l’any 1024

La restauració recupera i valora el conjunt fortificat, documentat des de l’any 1024. El projecte ha permès redescobrir aquest conjunt malmès tant pel pas del temps com per les deformacions dels murs de pedra i del creixement dels arbres de l’entorn. De fet, les restes del monument eren pràcticament invisibles des del municipi i només es podien veure alguns murs dispersos pel cim del turó. Ara, en canvi, qualsevol visitant pot fer-se una idea general de l’estructura original del conjunt, on el castell era l’element predominant del turó i actuava com a punt de control i vigilància del territori. 


Portal de Transparència de DDGI
Cercador
BOP Butlletí Oficial de la Província Factura electrònica Operacions pressupostàries Tràmits en línia
  • Utilitats
  • Imprimir Imprimir
  • Enviar Enviar
Dipsalut xaloc Conservatori Girona Semega Casa de Cultura Vies Verdes cilma ccb El Canal Sumar Consorci de les gavarres
REGISTRE GENERAL D'ENTRADA Pujada de Sant Martí, 4-5. 17004. Girona · T 972185000
I SORTIDA DE DOCUMENTS Horari: De dilluns a divendres de 8.30 a 14 h. NIF:P1700000A