La Diputació de Girona invertirà 700.000 euros a restaurar i conservar els monuments gironins

Inauguració del castell de Llívia, una de les obres que es va dur a terme gràcies als ajuts de la Diputació (Autor: Miquel Millan)

 

05/02/2014. La Diputació de Girona invertirà, durant aquest any, 700.000 euros a restaurar i conservar els immobles d’interès patrimonial de les comarques gironines i a promoure’n l’estudi i les visites. L’ajut, la convocatòria del qual ha aprovat la Junta de Govern aquesta setmana, s’adreça especialment als municipis més petits de la demarcació, ja que són els que tenen més dificultats per fer front a aquesta mena d’actuacions.

Xavier Soy, vicepresident de la Diputació i president de la Comissió de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social, ha assenyalat que, “tot i les retallades, la Diputació continua prestant una especial atenció a la protecció del patrimoni”. En aquest sentit, Xavier Soy també ha remarcat que “no deixarem d’invertir en el patrimoni gironí perquè és la nostra insígnia”.

Ja fa més de vint anys que la Diputació de Girona ofereix als municipis de la demarcació aquests ajuts, els quals han permès dur a terme nombroses intervencions que han salvaguardat el patrimoni cultural. En aquests darrers anys destaquen, per exemple, les intervencions a l’antic priorat de Santa Maria del Roure (Pont de Molins), al castell de Llívia (Llívia), al castell de Palagret (Celrà), al castell de Milany (Vidrà) o a la torre de les Hores (Pals).

Portal de Transparència de DDGI
Cercador
BOP Butlletí Oficial de la Província Factura electrònica Operacions pressupostàries Tràmits en línia
  • Utilitats
  • Imprimir Imprimir
  • Enviar Enviar
Dipsalut xaloc Conservatori Girona Semega Casa de Cultura Vies Verdes cilma ccb El Canal Sumar Consorci de les gavarres
REGISTRE GENERAL D'ENTRADA Pujada de Sant Martí, 4-5. 17004. Girona · T 972185000
I SORTIDA DE DOCUMENTS Horari: De dilluns a divendres de 8.30 a 14 h. NIF:P1700000A