Ramaders del sector lleter de les comarques gironines visiten l’estació de vacum de Monells

Fotògraf: Eddy Kelele

05/05/2017. Una quarantena de ramaders del sector lleter han visitat avui l’Estació de Vacum de Monells (EVAM) per conèixer de prop els últims avenços tècnics en què s’està treballant a la granja, que se centren en la  millora del benestar animal i de la producció i qualitat lletera.

També hi han assistit Carles Salgas, diputat de SEMEGA; Josep Maria Monfort, director general de l’IRTA; Jordi Riembau, president de Llet Nostra, i Marc Xifra, president de l’AFRIGI (Associació de Frisona de Girona).

L’EVAM

El projecte de la granja, EVAM, s’inicià formalment a mitjan 2014 amb la signatura d’un acord de col·laboració entre la Diputació de Girona i l’IRTA per al traspàs de la gestió de la finca agroramadera Camps i Armet de Monells i la construcció de l’Estació de Vacum de Monells. 

L’EVAM és una eina al servei del sector i de la societat catalana, una plataforma de recerca, experimentació i transferència, única a Catalunya i al sud d’Europa, que pretén assolir 3 reptes paral·lels:  

· La recerca  orientada a la generació de nou coneixement que ajudi a resoldre els reptes tecnològics i d’innovació del sector.

· La transferència de resultats per contribuir a millorar la  competitivitat del sector cercant una major eficiència en la producció i en la salut i el benestar dels animals,  la qualitat i valor diferencial i afegit dels productes i derivats làctics.

·Donar a conèixer a la ciutadania el procés de producció de la llet i el seu tractament fins al consum, mitjançant la implementació d’accions proactives de divulgació i interpretació. 

 


Portal de Transparència de DDGI
Cercador
BOP Butlletí Oficial de la Província Factura electrònica Operacions pressupostàries Tràmits en línia
  • Utilitats
  • Imprimir Imprimir
  • Enviar Enviar
semega-irta
Dipsalut xaloc Conservatori Girona Semega Casa de Cultura Vies Verdes cilma ccb El Canal Sumar Consorci de les gavarres
REGISTRE GENERAL D'ENTRADA Pujada de Sant Martí, 4-5. 17004. Girona · T 972185000
I SORTIDA DE DOCUMENTS Horari: De dilluns a divendres de 8.30 a 14 h. NIF:P1700000A