Notícies

Pere Vila assisteix a la inauguració del Festival Indika d’Ullastret

Foto : Pere Vila assisteix a la inauguració del Festival Indika d’Ullastret

El Festival Iber d’Ullastret ha celebrat aquest cap de setmana la tercera edició. Dissabte, Pere Vila, president de la Diputació de Girona, va assistir a la inauguració de la trobada, que enguany ha incorporat novetats importants. D’una banda, el Festival ha canviat de dates: fins ara se celebrava el primer cap de setmana d’octubre, coincidint amb el Cap de Setmana Ibèric de Catalunya. De l’altra, la trobada ha adoptat el nom genèric de «Festival Indika», que respon a la denominació que els ibers van donar a Ullastret. A la inauguració també hi han assistit Josep Miquel Gatius, alcalde d’Ullastret; Carles Salgas, diputat d’Esports de la Diputació de Girona; Francesc Ten, director de serveis territorials de Cultura de la Generalitat a Girona; Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, i Josep Manuel Rueda, director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, entre altres autoritats i representants d’institucions públiques locals. 

El Festival ha ofert tallers, visites teatralitzades, un concert i degustacions de menjars inspirats en ingredients de l’època dels ibers. Els visitants també han pogut visionar un audiovisual en 3D sobre l’antiga ciutat ibèrica mitjançant unes ulleres de realitat virtual d’última generació. 

Durant l’acte, Pere Vila, ha destacat que «Indika posa en escena una part importantíssima del patrimoni historicoartístic del conjunt de les comarques gironines», i ha subratllat la importància que la Diputació de Girona doni suport a municipis petits com Ullastret «perquè puguin dinamitzar la vitalitat municipal a partir d’iniciatives pensades per a tots els ciutadans i ciutadanes i que col•laboren en l’enriquiment cultural de la demarcació».

El Festival Indika és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament d’Ullastret i el Museu d’Arqueologia de Catalunya a Ullastret, i té per objectiu donar a conèixer la cultura dels ibers, la primera civilització permanent que hi va haver a la zona fa 2.500 anys, aproximadament.