Notícies

Miquel Noguer assenyala el lideratge de les comarques gironines en la indústria porcina a les jornades tècniques de FIPORC

Foto : Fotògraf: Eddy Kelele.

La quarta edició de la fira FIPORC de Riudellots de la Selva va començar el passat divendres 17 de febrer amb una jornada tècnica per a professionals del sector porcí. Miquel Noguer, vicepresident de la Diputació de Girona i diputat de Promoció Econòmica, Administració i Hisenda, va assistir a la trobada, que va tenir lloc al Foodlab del municipi selvatà.

A l’inici de l’acte, Miquel Noguer va definir la jornada com a «punt de trobada que permet compartir coneixements i estar al corrent de les últimes novetats en matèria de producció porcina». El vicepresident va explicar que el sector porcí (i el carni en general) és un dels motors de l’economia gironina. «De fet, a la demarcació de Girona, així com a la resta de Catalunya, som líders en producció de carn de porc. És per això que des de la Diputació vetllem per garantir l’estabilitat de la indústria càrnia, per reforçar-ne la internacionalització i per incrementar-ne el creixement», va concretar Miquel Noguer.

A la jornada, que va incloure diverses ponències sobre estratègies d’innovació en la producció porcina i les oportunitats internacionals del sector porcí, també hi van assistir  Montserrat Roura, alcaldessa de Riudellots de la Selva; David Mascort, secretari general d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, i Lluís M. Barnés, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva. Els ponents que van intervenir en la trobada van ser Déborah Temple, investigadora a la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona; Marc Moreno, consultor de l’àrea d’estratègia internacional del sector agroalimentari d’ACCIÓ, i Ferran Rodero, delegat d’ACCIÓ a Girona.