Notícies

L’oferta turística i enogastronòmica gironina, present a Mercat de Mercats

Foto : L’oferta turística i enogastronòmica gironina, present a Mercat de Mercats

Nou entitats turístiques gironines i diversos cellers del Club de la Ruta del Vi DO Empordà participen a la cinquena edició de Mercat de Mercats, que tindrà lloc del 21 al 23 d’octubre al pla de la catedral de Barcelona. Aquest matí, el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila, i el director general del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, han visitat els espais promocionals i de degustació de productes gironins situats a la fira.

L’objectiu de la fira és donar a conèixer l’oferta enogastronòmica de la demarcació de Girona als ciutadans barcelonins i visitants de la ciutat per mitjà d’informació i de degustacions. Pel que fa a la representació gironina, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona hi participa amb un espai de 20 m2 dividit en dues zones: en la primera, els consells comarcals de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès, la Selva, el Ripollès, el Pla de l’Estany i la Cerdanya, a més del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ofereixen informació turística i enogastronòmica de la destinació, i en la segona, es presenten i es tasten els vins de cinc cellers del Club de la Ruta del Vi DO Empordà: Mas Vida, Hugas de Batlle, Cooperativa Garriguella, Clos d’Agon i Cellers d’en Guilla.

En la fira hi participen 36 parades dels Mercats Municipals de Barcelona, 24 productors de proximitat i qualitat, 12 cellers de vins i caves de Catalunya ¿entre els quals hi ha cellers de la DO Empordà¿, 13 bars i restaurants de mercats i de la ciutat, i diversos xefs de l’aula gastronòmica o la zona de tapes, entre els quals hi ha els cuiners Josep Maria Masó; Xavier Sagristà, de Peralada; Xavi Franco, de Les Magnòlies; Marc Gascons, d’Els Tinars, i Fina Puigdevall, de Les Cols.

Coincidint amb la mostra, s’ha aprofitat per presentar el nou fullet d’experiències enogastronòmiques de la Costa Brava i el Pirineu de Girona per a la tardor i l’hivern de 2016, amb 22 propostes i activitats relacionades d’empreses dels clubs de màrqueting del Patronat. El fullet ofereix, entre d’altres, les propostes enogastronòmiques «Tast de mar i garoines a bord del Rafael»,«Curs de fongs i bolets al Montseny», «Pícnic entre vinyes», «Tast de vins i olis amb dinar al celler», o nits enogastronòmiques i tallers de cuina al territori.


Descarregueu-vos el fullet d’experiències enogastronòmiques per a la tardor i l’hivern de 2016:
https://issuu.com/costabravapirineugirona/docs/experiencies_cat