Notícies

XALOC forma els ajuntaments en l'àmbit de l’administració electrònica

Foto : D'esquerra a dreta: Jordi Camps i Raül Rabionet. Fotògraf: Martí Artalejo.

La Xarxa Local de Municipis (XALOC) de la Diputació de Girona, en el marc del Pla de formació de XALOC 2017, continua amb la formació dels ajuntaments a partir de tallers específics i del V Seminari d’actualització jurídica i dret local, que enguany consta de set sessions teòriques. Avui, ha tingut lloc la sessió inaugural del seminari, dedicada a la llei que obliga les administracions a tramitar tots els processos administratius de manera electrònica (Relació telemàtica amb el ciutadà 39/2015), i a l’acompanyament que el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya fa als ajuntaments en el procés d’implantació d’aquesta normativa.

A la sessió formativa, que ha tingut lloc a l’hotel Ultònia de Girona, s’hi han inscrit vuitanta treballadors públics (secretaris, interventors i tècnics municipals) de cinquanta-dos ens locals diferents. La presentació de la jornada ha anat a càrrec del president delegat de XALOC, Jordi Camps, que ha explicat que «el Seminari és el reflex d’un model formatiu plenament consolidat i un referent a les comarques gironines que se sustenta en el compromís que XALOC té vers els serveis de perfeccionament i formació continua del personal tècnic de les administracions locals gironines».

El programa d’avui ha comptat amb la participació de Raül Rabionet Janssen i Marta Arderiu i Prat com a ponents. Rabionet és director de consultoria d’AGTIC Consulting, i Arderiu és subdirectora de Tecnologia i Serveis del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya.

L’objectiu del V Seminari d’Actualització Jurídica i Dret Local és analitzar temes d’actualitat judicial i posar així un èmfasi especial en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten l’Administració local. D’aquesta manera, la Diputació de Girona, per mitjà de XALOC, vol facilitar la tasca diària del personal tècnic al servei de les corporacions locals.

Aquest pla formatiu té una mitjana de vuitanta-cinc assistents per sessió i està esdevenint un referent a la demarcació de Girona.

Documentació