Notícies

La Diputació de Girona i l’ERAM signen un conveni de col·laboració que contribuirà en la millora de l’equipament tècnic i de la formació dels alumnes del centre en fotografia

Foto : Fotògraf: Eddy Kelele

La Diputació de Girona i l’escola ERAM han signat aquest matí un conveni de col•laboració amb la finalitat de sumar esforços materials que afavoreixin, d’una banda, el desenvolupament dels alumes del centre i, de l’altra banda, la digitalització d’alguns dels fons fotogràfics d’INSPAI. Després de l’acte de signatura, Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona i diputat de Cultura; Eduard Bosch, president de la Fundació Privada Escola de Gestió, entitat titular de l’escola universitària ERAM, i Miquel Bisbe, director de l’escola universitària ERAM, han presidit la presentació detallada d’allò que estableix el nou conveni.

Tal com han acordat les dues institucions, la Diputació cedirà a l’ERAM l’equipament fotogràfic necessari per a la creació del Laboratori de Fotografia, que s’afegirà a l’equipament de què ja disposa l’Escola i col•laborarà en la formació dels alumnes. Pel que fa a l’ERAM, s’encarregarà de la digitalització d’alguns fons fotogràfics dipositats a INSPAI amb aquest equipament fotogràfic, la càmera Phase One 645 D, amb la qual es pot digitalitzar qualsevol tipus d’original amb una qualitat molt gran i alta eficiència.

Aquesta procés serà desenvolupat pels alumnes de l’Escola, que hauran de seguir el programa elaborat pel Servei de Reproducció i Tractament Digital d’INSPAI, que alhora assessorarà els joves en els diferents usos de la càmera, i s’encarregarà del monitoratge i del seguiment de les actuacions dels joves.

Durant la seva intervenció, el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira ha destacat que «aquest conveni, gràcies a la col•laboració entre ERAM i l’INSPAI, conjuga dues necessitats: estimular el talent i generar oportunitats de feina». A més, ha remarcat que «mitjançant acords com el d’avui, es demostra que INSPAI no només és un referent des de l’àmbit patrimonial, sinó que també ho és en l’àmbit de la promoció de la fotografia i el suport a nous creadors».

Per la seva banda, Miquel Bisbe, director de l’escola universitària ERAM, ha explicat que «ja fa anys que INSPAI i l’escola ERAM col•laboren. Amb aquest conveni que avui firmem podem aconseguir que els nostres alumnes desenvolupin projectes que fins ara no podien fer gràcies al material que s’utilitzarà per digitalitzar». Tal com ha Bisbe «d’aquesta manera, garantim als alumnes que puguin començar la seva trajectòria laboral amb unes condicions òptimes, i puguin competir amb qualitat professional de mercat laboral actual».

INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona

INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona és un servei públic especialitzat en la recollida, tractament, conservació, difusió, formació, creació i promoció de la imatge. El Centre, que és un dels pocs equipaments específics a l’Estat espanyol en aquest àmbit, combina dues línies d’actuació: La primera és d’àmbit patrimonial, i s’encarrega de les funcions pròpies de l’Arxiu d’Imatges Emili Massanas i Burcet. La segona és d’àmbit promocional i està relacionada amb la imatge contemporània, tant fixa (fotografies) com en moviment (audiovisuals).

Els principals objectius de la Diputació, mitjançant INSPAI, són preservar la memòria històrica fotogràfica i audiovisual de les comarques gironines i fer-ne difusió. Així com promoure la fotografia actual i donar-la a conèixer mitjançant exposicions i publicacions. Entre les funcions que corresponen a INSPAI també s’hi inclouen aquelles que fan referència a la preservació del patrimoni fotogràfic de les comarques gironines, a la promoció de la fotografia i al suport als nous creadors.

L’escola universitària ERAM

L’escola universitària ERAM és una escola adscrita a la Universitat de Girona que imparteix dos graus oficials amb un pla d’estudis únic: audiovisuals i multimèdia i arts escèniques, a més de diferents diplomes i cursos d’especialització.

El pla d’estudis del Grau en audiovisuals i multimèdia incorpora les assignatures de fotografia (obligatòria), teoria i anàlisi de la imatge (bàsica) i tractament digital de la imatge (obligatòria). A part, també ofereix un màster de fotografia creativa.